Aquest cop sí que has estat pare de veritat

Tens una tendència natural a voler-te superar a tu mateix, sigui amb les coses bones o amb les dolentes. Et passa en (gairebé) tots els àmbits de la teva vida i, per tant, et passa també quan estàs amb la teva fillola. Vols ser un padrí modern i original contínuament, i saps que això t’acabarà passant factura, sobretot perquè la nena només té 5 anys. Per tant, el teu nivell d’originalitat i modernor en els regals que li fas arribarà un dia que tocarà sostre.

Aquest any li vas regalar anar junts a fer un taller de xocolata infantil. Ara parlant de debò, no només ho vas fer pel nivell cool de la proposta, sinó perquè, confessa-ho, et venia de gust passar una tarda a soles amb ella. I així ho vau fer. La vas anar a buscar a casa seva, on t’esperava expectant amb la seva targeta T-12 a les mans (ara ja pot pagar per anar amb metro!). El camí fins al Museu de la Xocolata va ser fantàstic. Éreu feliços. Ho vau ser tota la tarda, de fet, però la tarda et tenia unes quantes sorpreses preparades. La més forta és la que va començar amb el moment d’anar al lavabo. No ho tenies planejat. L’havies d’ajudar? Hi havies d’anar amb ella? Vas decidir preguntar-li i ella va dir que ja ho sabia fer sola, però que entressis. Vas entrar i no feia res. Li vas preguntar què passava i ella et va dir que la mama normalment posa paper de wàter a sobre el seient perquè està brut. Té raó, normalment està brut. Hi vas posar molt de paper.

El taller de xocolata va ser una experiència que voldràs repetir amb ella segur (a un nivell més avançat, quan tingui 18 anys). De fet, va ser una experiència transformadora perquè la Cristina, la professora, es referia a tu com el papa. Digues-li al papa que també faci una figura. Digues-li al papa que escrigui el teu nom amb xocolata. Li agrada la xocolata al papa? Tu no vas desmentir en cap moment que no eres el papa, però la teva fillola, només sortir, et va preguntar “Com és que no li hem dit que eres el padrinet?”

No saps si ets un mentider compulsiu o si realment voldries ser pare. Ara sí.

Families és un tema poc escoltat de John Talabot. Familia és una pel·lícula de Fernado León de Aranoa que et va marcar un abans i un després.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús