Ets gay

Ahir vas sopar i vas parlar molta estona d’homes i de sexe. A vegades els tòpics es compleixen. Éreu set gays i el tema gay va ser molt recorrent. I, sisplau, no es tracta que no tingueu altres vies de conversa. Es tracta que en podeu parlar obertament, sense que el cambrer (també era gay?) no s’incomodés, com passa a altres parts del món.

A Barcelona hi ha molts gays, moltíssims. És molt normal que al llarg d’un dia et creuis amb diverses parelles de nois agafats de la mà, morrejant-se en una cantonada o ensenyant pectorals. O mirant pel·lícules, o comprant el pa. O fent vida normal. Normal.

Aquest estiu vas estar a Croàcia. A Croàcia ser gay no és normal. Sembla mentida, però en ple festival de música electrònica, es van acostar dos nois croates per parlar amb vosaltres (que éreu gays i us feieu un petó). Volien saber d’on éreu, com és que portàveu la vostra homosexualitat amb tanta tranquil·litat . Per ells ser gay és un problema a gestionar socialment. Per tu, per sort, no ho és.

I vius en una ciutat on, gairebé mai, no et diuen que no pots agafar un noi i fer-li un petó a la boca, o a la galta, o enamorar-te’n, o viure amb ell. Algun ésser limitadet i retrògrad et trobes, però afortunadament són molt pocs. Tot i així, saps que Barcelona és un oasi. N’hi ha alguns més al món, també afortunadament, però moltes altres ciutats, països, universos, encara pateixen quan veuen que dos homes poden ser feliços agafats de la mà.

Don’t fucking tell me what to do és una bona frase per dir segons quan i segons a qui, i alhora un gran tema de Robyn. Qui digui que la música de Robyn s’assembla a la de la Britney Spears és que sap que la Britney té temes molt bons, fets pels millors djs. El sopar amb sis gays, per cert, era just després d’haver vist de nou Smiley, de Guillem Clua. Al Capitol, només aquest mes.

1 comentari

  • Miquel G. Clapé

    09/09/2013 13:41

    He buscat al DIEC i al Termcat, perquè l’article m’ha fet dubtar, i en ambdós casos apareix el terme gai i no pas gay. Tan difícil és mirar el diccionari?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús