No saps si plourà

Fa tres dies que els homes del temps de Tv3 es mosseguen la llengua. Demà és la diada, demà és el dia de la Via Catalana i realment seria una gran putada que la pluja aixafés el dia. Un acte simbòlic com aquest, al que se li buscaran totes les escletxes possibles (de fet ja se li estan buscant), no necessita un mal moment meterològic que podria propiciar la rendició de molts dels participants. I no els estàs titllant de covards, als que hi van. Tu, que ja tens tram, si has d’aguantar sota la pluja per acabar com un ànec, t’ho plantejaràs dos cops. Ets un habitual dels refredats a qualsevol moment de l’any i no cal comprar massa números per la loteria del primer cosntipat de l’any.

El que et fa gràcia és la creença ferma que tenen els meteoròlegs de Tv3 que si no diuen que plourà, demà no ho farà. Malauradament el temps és imprevisible, malgrat tots els satèl·lits. Tu pateixies més, com a bon modern, quan pot fer mal temps pel Sonar o pel Primavera Sound. Però en el fons, com ja has dit, si demà fes tempesta, seria molt mala llet.

Tot i així, en el pitjor dels casos, si no es pogués fer la Via Catalana, hi ha un fet que cap núvol no podria canviar. En poc temps, demanar la independència ha passat de ser un acte terrorista a ser una manifestació habitual i quotidiana per part de molts catalans. Malgrat les pors, els temors, les incerteses, i vivint l’emoció, la passió, i el desig a vegades des de més endins a vegades des de fora, veus que aquest canvi ha de ser bo per força.

Devil’s Water és un tema de Rennie Foster, canadenc instal·lat a Japó. Canadà és una novel·la de Richard Ford que et compraràs aviat.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús