Vols ser amable

L’ésser humà és una entitat amb tal mutltiplicitat de cares que quan te les trobes al davant (totes alhora o molt seguides) t’acaben provocant basques.

Ahir hauries d’haver començat el curs d’alemany a l’Escola Oficial. De fet, l’hauries d’haver començat a fa una setmana, però la professora no va aparèixer. I ahir no hi podies aparèixer tu. Per això vas trucar. El web deixava clar que havies de trucar per comunicar una falta el primer dia (o perdies la plaça). Feia dies que trucaves, a diversos números, però cap veu humana (en directe) es va dignar a respondre’t. Per això vas deciddir, fent mans i mànigues, presentar-t’hi en persona. Però allà no hi havia cap persona. Només hi havia un conserge que, només de veure’t, ja volia una discussió. Li vas preguntar on podies trobar el cap de departament i et va dir que no estava disponible. Tu, lògicament, li vas preguntar quan estaria disponible i el conserge et va respondre cridant i encès que si et volies queixar, ell no era la persona, que ell tenia molta feina i no precisament aquesta i que estava cansat que gent com tu li clavés la bronca. Repeteixes: tu només havies preguntat quan el podies trobar.

Unes hores després, a la sessió de rehabilitació pel braç (aquella merda de caiguda estiuenca porta cua, mira que ets desgraciat a vegades), vas fixar-te en l’excessiva lluminositat d’un dels altres lesionats (compartiu lesió, de fet). El noi lluminós està contínuament pendent de tothom, passant-los tovalloles, explicant-los bé els exercicis, somrient quan el miren, acompanyant-los d’una màquina a l’altra, preocupant-se per la millora de la seva articulació.

Tanta amibilitat és gairebé tan incòmoda com el vòmit ple d’estupidesa del conserge.

L’ésser humà en tota la seva complexitat.

Primative people és un tema del disc de Mano Le Tough Changing Days. Un día de furia és uan pel·lícula de Joel Schumacher que deixa clar com pot ser de visceral i primitiva la humanitat.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús