Vols ser optimista

Un centre de rehabilitació no és el millor lloc per tenir una mirada positiva sobre la vida i sobre el futur que ens espera. Tot i així, l’experiència diària et sorprèn.

Mentre esperes amb els dos colzes untats amb parafina i embolicats amb unes tovalloles-mantes que vés a saber de quin any són, al teu voltant s’hi asseu una mostra optimista però tocada de la naturalesa humana més lluminosa:

Una monja retirada explica cada dia les topades amb el noi de l’ambulància que el porta. S’enfada constantment amb ell, però segurament no tant perquè el noi s’hagi portat malament, sinó perquè així ella té un tema per comentar amb els companys de rehabilitació (entre els quals hi ets tu). Al seu costat, un home de 78 anys, amb cabells llargs i que sempre vesteix amb camises plenes de dragons xinesos i mitjons del barça, troba solucions a qualsevol dels danys físics i morals que expliquen els companys. Al principi, et pensaves que s’omplia sempre la boca de fum. Però no. Algun dia, a la nit, quan ets a casa, has buscat al google alguna de les seves afirmacions sobre tal o qual malaltia i sobre quin és el millor remei i el pobre home té raó. Com que li han posat una pròtesi de malucs i no pot fer gaire res, omple el temps buit formant-se, xuclant coneixements. I, entre d’altres, la dona que només s’hi està un quart d’hora, que ve maquillada com si anés a un casament, maquillada esperpènticament mentre li posen corrents al braç o a les espatlles, maquillada per creure’s que no us esteu fent grans.

Un centre de rehabilitació no és el millor lloc per ser optimista, però et fa ser optimista veure com, persones que tenen gairebé el doble de la teva edat, somriuen davant de la descalcificació, davant de less arrugues, i el mal de genolls, davants dels anys imparables.

Broken Pieces, amb Jamie Lidell, és un tema enorme de Brand Brauer Frick, trio musical berlinès. El cementiri és el títol negre de l’última novel·la de Gerard Guix. No tens cap dubte que serà un èxit. L’has llegida i pell de gallina. Avui la presenta a les 19h a l’FNAc de l’Illa Diagonal.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús