Fas teràpia

Mai no havies posat els peus en un curs de centre cívic. Mentida, havies fet de professor en un curs de centre cívic, però, tot i que va durar tres mesos, no havies viscut tan intensament el que vas viure ahir quan vas començar un curs de cuina italiana. Vas arribar al Centre Cívic i, en comptes de preguntar quina aula et tocava, vas començar a voltar, per poder prendre consciència de l’explosiva barreja d’instantànies en moviment que t’envoltaria durant un parell d’hores. A la tercera planta, manualitats amb paper maché, macramés i graffiti. A la quarta, xerrades sobre el Pròxim Orient i Conciliació familiar (per separat). A la teva planta, la cinquena, l’Aula de la Gent Gran, on tu hauries de fer massa de pasta (sense ou) i salsa pesto, envoltat de taules de parxís i, al costat, la remor de la classe de passos dobles.

El trasbals intern que provoca ser conscient de la necessitat d’activitats que teniu tots per poder omplir un buit es va complementar amb la sensació general que desprenien els alumnes de classe. La majoria que éreu allà semblava que hi anéssiu a fer teràpia. Al cap de cinc minuts ja podies detectar quines eren les personalitats de cadascú i per què feien aquest curs. Pocs d’ells tenien un interès veritable i profund en la cuina italiana. A tots us agradava menjar, però, per sobre d’això hi pesava, en un cas, el desig de completar l’etiqueta de hipster (“sóc modern, cuino una lassanya que t’hi cagues i faré panellets dijous que ve”), en un altre cas, el desig de mantenir l’estatus de reina del centre cívic (“faig tots els cursos d’aquí, ja parlaré jo amb secretaria, no patiu”), o el desig de muntar un grup d’amics (“cada dijous podria portar vi algú diferent i així sopem amb calma i anem xerrant, no?”)… i el teu desig de mirar-t’ho tot sempre en la distància, sense una implicació, el teu deisg claríssim de deixar clar que tu, de teràpia, no en necessites, quan potser també hi vas per això.

Therapy forma part del nou disc de Moderat. No creus que poguessin haver fet un disc millor. Llegir Confesiones de una máscara de Mishima també podria ser una manera de fer teràpia.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús