És mort

Si et pregunten els àlbums de Lou Reed, el seus noms o quin és el millor, et costarà respondre. Coneixes la seva música, fins i tot t’ha emocionat la seva música, i el tens com a referent d’una etapa i d’un estil musical, però no n’ets un expert. La selecció musical d’aquest blog demostra que  no és la música que més escoltes. Però, malgrat aquesta certa ignorància, la seva mort t’és contundent; és el final d’un artista en majúscules.

Per això encara no entens una reacció que vas sentir ahir quan algú va anunciar la seva mort. Eres a la pausa d’un espectacle teatral, i algú del públic que no coneixies va dir en veu alta que acabava de llegir que Lou Reed havia mort. Entre els assistents hi va haver un cert moment de dubte, d’incredulitat, però algú altre també ho va trobar al Twitter o al Facebook. La notícia es va confirmar. La majoria de vosaltres vau flipar. Sempre que mor algú de la seva magnitud sembla que no pugui ser veritat, és curiós. És curiós, també, que la noia hipster del teu costat (últimament surten molts hipsters al teu blog), deixés anar: “Qui és Lou Reed?”……….. Qui és Lou Reed? Qui és Lou Reed?! Qui és Lou Reed?!!!! Estava preguntant “Qui és Lou Reed?”  ?”%$&##!!!!

Tindrà collons la tia, vestida així com anava de moderna, vestida com si estigués ficada en tot, de noia cool, de sóc guai, de sóc jove i hipster, de tinc… quins collons que pogués preguntar “Qui és Lou Reed”. Que no l’hagi escoltat mai, que no li posi cara, que no sàpiga quina música fa, d’acord, però, sisplau, que no pregunti “Qui és Lou Reed?”, sisplau. Cada cop està més de moda fer veure que t’agrada la cultura, suposo que perquè està passant uns mals moments.

La noia aquesta, potser, quan va arribar a casa el va buscar a l’Spotify. Bé, o potser no perquè no sabia ni que fos músic. Vés a saber a quin web el va buscar.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús