La passió et matarà

A la teva família no sou gaire de fer-vos petons. Últimament, encara. Quan fa dies que no vas a Figueres, saludes a la teva mare i a les teves ties amb un parell de petons, però no us abraceu mai, ni us agafeu la mà quan teniu algun problema, ni una manyaga. I això no vol dir que no hi hagi carinyo, a casa vostra. Al contrari, sou una família que esteu pendents els uns dels altres contínuament. Trucades, visites, dinars familiars. Hi ha caliu, però no us toqueu gaire.

Has vist altres famílies que s’abracen contínuament, famílies amb fills que  fan carícies a les mares, que estan enganxats a elles, que els fan petons cada dos per tres. I no estàs parlant de quan tenen cinc o sis anys, no. Has vist nois fer-ho als trenta-anys.

Amb això dels petons, cada casa és un món. També has vist parelles que no saben estar desenganxades, que sopen agafats de la mà, encara que hi hagi amics al voltant, que es diuen carinyu amb la boca plena, que es fan una queixalada als llavis entre mos i mos. Tu tampoc ets d’aquests. Et pots enganxar com una paparra, quan estàs sol amb la parella, però no ets especialment efusiu en públic. Pots abraçar amics, amigues, agafar-los la mà en un gest de suport, però no és el que més et caracteritza. Si algú et veiés de fora, si algú veiés el que fas, si veiés com et mous amb la teva gent propera, potser diria que ets un noi fred, però pots assegurar (i aportar proves) que ets més aviat calent.

Ahir, la passió desfermada d’una parella desconeguda va estar a punt de matar-te. Un noi va agafar la seva parella (o amant) enmig de Passeig de Sant Joan. Se la va menajr amb un petó que va deixar anar hormones a tot Barcelona. Just quan acabava de fer-li el petó, la força de la seva passió, va fer que la noia sortís disparada i et caigués a sobre. Hauria estat normal en tu, però no et vas trencar res.

A vegades, no cal demostrar tanta passió.

I can tell (by the way you move) és un tema enorme i molt ballable de George Fitzgerald. No saps si llegiràs l’última de Murakami, El noi sense color i els seus anys de pelegrinatge. Passió (més aviat continguda) segur que n’hi haurà, però també segur que hi haurà moltes altres coses que ja has llegit abans a les seves novel·les.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús