Parla amb propietat, sisplau

Fa dies, vas escriure un post en aquest blog que es deia “Veus una vagina”. Dels que el van llegir, alguns tenen vagina i alguns no, però molts han coincidit (sobretot moltes), que el que vas veure no era una vagina, sinó que era una vulva. Per ells, aquest error diu molt poc de tu. De fet, tu que no has vist mai vagina en directe (vas néixer per cesàrea), es veu que l’únic que has contemplat són vulves. És cert, tenen raó, la vagina no es veu. El que et queda davant dels ulls, a tu i a molta gent quan té una dona nua al davant, és la patata, el musclo, l’almeja, el txumino.

Però estem segurs que totes aquestes paraules es refereixen a la vulva i no a la vagina? On és la norma?

Estàs totalment d’acord que s’ha de parlar amb pertinença. Si no, el món s’omple d’equívocs. L’altre dia, a classe d’alemany, us van fer mirar un discurs de l’Angela Merkel. No ets pas de la seva corda, però no negaràs que aquella dona parlava amb propietat, parlava amb profunditat. Era el veritable discurs d’un veritable polític. Per alguna cosa està conquerint Europa. Si els polítics no saben parlar, no són polítics, tinguin vagina o no en tinguin. Al nostre país, el president no té vagina ni tampoc paraula. De fet, gairebé no té ni cara. A les dues dones que el represneten, quan obren la boca, els hauria de caure la cara de vergonya. Les paraules que diuen t’omplen els collons.

I sí, collons és la paraula més adequada.

Evil Eye és el single del you disc de Franz Ferdinand, que es diu Right Thoughts, Right Words, Right Action. A Poemas de la última noche de la tierra, Bukowski no es talla a l’hora d’escollir les paraules.

1 comentari

  • Alberto Ramos

    18/11/2013 17:14

    En aquest cas, vagina seria una sinècdoque de la part pel tot de les parts.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús