Els diners

Sempre que entres al metro saps que pots trobar material per aquest blog, per aquest blog que fa mesos que estava aturat. Quan entres al metro, saps que pots trobar material per la teva vida, per la teva vida que no ha parat ni una mica tots aquests mesos.

Al metro, molts cops, hi ha algú assegut a terra, amb un cartellet de cartró al davant, i una capsa on la gent, potser, hi deixa anar unes monedes. A vegades, aquesta gent està de genolls, o a vegades, fins i tot, està embarassada. I la cosa et colpeix. Remou la teva consciència, remou la decisió que vas prendre un dia, no saps ben bé com, que no donaries diners als del metro. Et col·lapsa, et suposa un dilema moral, potser d’aburgesat, no ho saps. Ara ve quan, després de molt de temps de tenir aquest blog aturat, tothom t’elimina, per egoïsta, per poc generós, per poc solidari. La cosa et trastoca una mica.

També et trastoca veure com dos nois joves baixen les escales davant teu, al metro. Un cop un dels nois passa pel costat del senyor que demana amb el cartellet i fa marxa enrere per treure’s una moneda, o dues o tres, i les dóna…  tu et sents malament, sempre et passa, quanta paraula per total no fer res, quant de blog per no fer res, quanta teràpia. El noi, tornant al que explicaves, el noi dóna unes monedes i el senyor del cartellet somriu. No pots negar que t’ha sorprès el seu donatiu. I tampoc pots negar que t’ha sorprès, que just després, tos dos nois, els joves, saltessin la barra del metro sense pagar.

Com a mínim t’ha fet pensar. No volen pagar el metro, però sí que volen ajudar als que demanen. Tu, és curiós, ho fas al revés. Sempre pagues al metro i no has donat mai diners. No saps si ho estàs fent bé.

Money de Chasing Kurt és una cançó més sensual que política o revindicativa. Almenys a tu t’ho sembla. A les novel·les de M. Mercè Cuartiella, els diners també mouen molt els seus personatges. La vida és el que té. L’afer marsellès és la seva última novel·la. L’acabes de llegir.

1 comentari

  • Àngel

    06/05/2014 9:46

    Ben tornat, se’t trobava a faltar!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús