La teva veïna és una santa

Amb ciclogènesi explosiva o sense, estendre la roba és un perill. Sempre pot caure. Vius en un tercer pis, que és un quart. Estens la roba al pati interior, un pati molt ample de l’eixample. Sota teu, quatre pisos més avall, hi ha una terrassa enorme, propietat d’una veïna (la veïna del teu edifici que mai no et recorda i que va massa maquillada). Pobra dona, no té forces per sortir i gaudir de la seva terrassa. Tampoc no hi deu sortir mai la dona que la cuida, una dona que poques vegades et saluda i que has vist més d’una, més de dues i més de tres vegades fotent crits a la dona cuidada. La deuen pagar per això.

Dius que aquesta cuidadora no deu tenir temps per sortir a la terrassa, perquè t’hi va caure un guant fa una setmana i ahir encara hi era. La veritat és que tu el vas veure, just al costat del tovallola que li va caure  a la teva companya de pis, i vas pensar “un dia hi ha de passar”. Però tens massa coses al cap (i es veu que la teva companya de pis també) i cap dels dos va anar a reclamar el que és vostre. La cuidadora tampoc no en devia fer cas.

Qui sí que en va fer cas va ser la veïna de sota, la que toca el piano. Ha tocat al timbre amb el guant i la tovallola a la mà i t’ha dit que feia massa dies que ho veia allà baix. Tu has pensat que era un acte generós, que la veïna era una santa, però ella t’ha confessat que ho ha anat a buscar perquè veure-ho cada dia l’estava posant nerviosa. Només volia saber si era teu. Tu has mentit. Has dit que no te n’havies adonat. Segurament no s’ha cregut la mentida, però acceptar que havies vist com havien caigut fa més d’una setmana i no havies fet res et semblava indigne. Tot i així, la veïna de sota, la del piano, no ha carregat en contra teva. Li ha donat les culpes a la cuidadora; ha dit, literalment, que és una estúpida que mai farà res per ningú de l’escala. Hi ha tensió entre elles, no en tens cap dubte.

No vols tenir enemics en la guerra d’aquest edifici, però ho estàs fent malament. No hauries d’haver mentit a la veïna de sota. Ho hauràs de compensar.

Beatific és un tema de Glass Candy del 2007. Hard Candy és una pel·lícula de David Slade una mica més dura que el tema d’avui.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús