Els llibres no són importants

Ahir, als Matins de Tv3 van parlar d’un llibre d’una amiga, un llibre que vas citar aquí la setmana passada, L’afer Marsellès, de la Mercè Cuartiella. En van parlar a una velocitat estratosfèrica, juntament amb tres altres llibres. En Martí Gironell, l’encarregat de fer-ne les ressenyes, havia d’anar tan ràpid per fer encabir tota la informació que volia transmetre en els pocs minuts que li cedeixen, que es va equivocar un parell de vegades. De fet, ara, si intentes recordar quins eren els altres llibres, només en recordes un altre, Ànima, de Wajdi Mouawad. Va ser tot tan fugaç que la teva memòria (cada dia falla més) no els ha pogut registrar.

Et preguntes per què un magazin de matí ha de dedicar tanta estona a parlar dels coloms missatgers, dels massatges de xocolata, dels gimnasos 24 hores, dels almívars, de les perruqueries canines, i tan poc temps a la divulgació de les novel·les més flamants. Tan poc importen? Què passaria si li donessin una mica més d’importància als llibres? Perdrien audiència? L’audiència llegiria més?

Tot i així, podeu estar contents que per ara encara no han tret el Via Llibre de la programació. Almenys allà s’hi parla de llibres. I de moltes altres coses. Fins i tot s’hi podria parlar de coloms missatgers. Perquè els llibres, per sort, eixamplen una mica el món. I fins i tot el milloren. Fins i tot millorarien Els matins, si s’hi dediqués més temps, et sembla.

All that matters és un tema de Kölsch, molt ballable. Dels que realment t’agraden. Una novel·la que realment t’agrada és Elizabeth Costello, de Coetzee.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús