Són de mentida

No diràs res de nou si expliques que quan entres a les 9.30 del matí a una botiga Apple, acabada d’obrir, els treballadors et reben amb aplaudiments. Sí que diràs alguna cosa de nou, si expliques que, avui que ho has viscut, més que il·lusió t’ha fet una vergonya terrible. I esperes que algú altre comparteixi aquesta sensació amb tu.

Has passat vergonya pels treballadors, pels aplaudidors. I mira que estaven absolutament tranquils. Se’ls veia orgullosos, còmodes, estan acostumats a fer-ho. Suposes que de tant en tant algú deu haver d’aplaudir per primera vegada i ho deu haver de fer empassant una mica de saliva o amagant-se darrere d’un company. Del que n’estàs segur és que darrere les cares de felicitat, dels xiulets, dels aplaudiments en sí, hi ha una falsedat enorme. I quan veus algú en fals, et fa vergonya.

La mateixa falsedat que hi ha quan et diuen que t’atendrà en David. I en David diu que està encantat que siguis allà. I el seu somriure, i el fet que et digui que li agrada que et dediquis a escriure. I el fet que quan soluciones el problema, et repeteixi que està totalment encantat d’haver parlat amb tu. I que encara més encantada estarà la Marina, que et donarà un tiquet. I més més més encantada la Paula, que et regalarà una bossa.

I tanta alegria, tant d’aplaudiment, tant de Pablo, Kike, Maria, Emma i Annabel t’empenyen a arribar a la sortida de l’Apple Store i no poder sortir al carrer, perquè vols un aplaudiment de nou. Vols que t’aplaudeixin per sortir. Per què ho han fet només quan has entrat? Vols un aplaudiment o no sortiràs de l’Apple Store, des d’on ara mateix escrius aquest post. Ja han passat unes quantes hores des que t’han aplaudit, però de debò que no sortiràs d’aquí fins que algú t’aplaudeixi de veritat. Amb tota la sinceritat del món.

Raver és l’últim tema del disc Untrue de Burial. Burial va ser la banda sonora de les hores que vas dedicar a llegir The Dark Knight returns, còmics de Frank Miller.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús