Ets un defensor de la família tradicional

Aquest cap de setmana has anat al segon casament de l’any. El primer va ser d’un amic de gairebé tota la vida i te’n vas anar a Albacete. Llavors feia molt que no anaves a casaments i la cosa et va sorprendre: l’emoció que et va provocar i, en el fons, el divertiment de tot plegat. Aquest dissabte passat, el casament va ser a Montjuic. Gairebé no coneixies les núvies, però sí que coneixies el noi que els va dir unes paraules a la cerimònia. Tu aguantaves l’iPhone, gravant tot el seu speech, i has de confessar que la mà et tremolava. T’estava tocant.

Malgrat que ell havia repetit moltes vegades que no se’n sortiria, que faria el ridícul, el seu discurs va ser de pell de gallina. Va començar fent broma de les experiències que l’unien amb les núvies i de mica en mica va anar posant el dit a la llaga dels moments més emotius i dels vincles que els unien. I tu, amagat darrere l’iPhone, t’anaves psoant tonto. Ja et va passar a Albacete, quan els nuvis es van declarar el seu amor. I aquí et va passar, adonant-te de com n’és de fort un acte com aquell.

Escrius tot això perquè mai no hauries dit que et trastocaria tant la idea de la unió en parella. Dient això sembles un defensor de la família tradicional i no ho veus gaire clar, però, potser perquè et fas gran, se t’està generant un desig intens de fermesa personal. Potser no és simplement una qüestió d’edat, sinó que potser també hi ha un comportament mimètic. Sempre t’ha agradat una mica estar pendent dels altres i, si si la cosa t’atreu, imitar-ho, portar-ho al teu terreny. Això vol dir que et casaràs (aviat o no)? Segurament per ara no. Però sí que vol dir que l’altre dia, que vas anar al mercat amb un amic que té una filla de dos anys, també vas pensar que tenia alguna cosa xula anar al mercat amb un fill.

Tens molta por.

Child és un tema de George Fitzgerald, versionat en el vídeo que has triat. L’has triat per treure una mica de ferro a la teva reflexió d’avui. Rellegir Tenemos que hablar de Kevin, de Lionel Shriver,  potser també et treu les ganes de tenir fills (i de casar-te). Quan acabis El mundo después del cumpleaños, de la mateixa autora, potser ho faràs, per precaució.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús