Fas una petició

Necessites fer una petició urgent. Davant l’allau d’obertures de botigues ecològiques i de proximitat, t’agradaria aclarir el concepte de proximitat. No et posaràs a parlar de la qualitat dels productes, ni del disseny dels seus paquets, pots de vidre o bosses de plàstic, ni de com t’enganyen visualment perquè tot entri millor i et sentis més sa quan t’ho menges. No comentaràs que t’ho estàs creient i que quan entres, per exemple, a Casa Ametller, alguna cosa es remou dins teu i quedes convençut que viuràs deu anys més dels que et tocava després de menjar els seus productes, després de pagar-los a uns quants euros més del que els pagaries a algun altre lloc.

La proximitat. Necessites demanar a les venedores universals i a les concretes d’alguna botiga d’aquestes que no t’intentin encolomar més productes just quan estàs pagant. Per molt que es vulguin fer amigues teves, per molt que et parlin com si els preocupés la teva dieta. Això no és proximitat. I has parlat de Casa Ametller, però la teva petició serveix per qualsevol altre collons de botiga. Per molt que s’hagin de treure de sobre el raïm a punt de fer-se malbé, o les crudités a un euro (quina estafa, sisplau, cinc barretes de crudités a un euro, per molt que siguin delicioses amb tempura, senyora), ni vols cap suc de pinya amb coco, ni vols un pebrot escalivat, ni vols res que no hagis agafat ja o que no siguis capaç d’agafar tu mateix passant per caixa, sense que les senyores i els senyors et taladrin, per molt que els seus caps els demanin que t’ho enxufin tot.

Necessites dir que no vols tanta proximitat, necessites demanar que deixin de lluitar per una causa com aquesta. Sisplau.

Fighting is futile és un tema de Matthew Dear, versionat per Benoit & Sergio. Benoit & Sergio són mig francesos, mig d’Estats Units. Com Lucy, la pel·li de Luc Besson que vas veure el cap de setmana.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús