Calla

 

Aquest cap de setmana vas agafar un taxi, cosa que fas sempre amb aquella sensació que potser podries caminar una mica més, per molt tard que sigui, per molt que et facin mal els peus, tot per no sentir que pagues molt. Un cop, fa anys, vas agafar un taxi per fer tres cantonades de l’eixample. I no menteixes. Feia estoma que, per la teva tossuderia, havies decidit creuar-te Barcelona caminant, a ple estiu, amb xancles de dit, que el que van fer va ser destrossar-te els dits, i allò que hi ha entre els dits dels peus. Una llaga enorme, que no et deixava caminar més. Vas parar un taxi i li vas demanar que fes tres cantonades. Et va mirar preguntant-te si eres imbècil. No et va dir aquestes paraules. Te’n devia dir algunes altres, per dissimular. Per respecte.

Els taxistes tenen fama de parlar molt. El d’aquest cap de setmana no va dir ni mu. Però és que ni una paraula. Éreu dos que vau pujar al cotxe. El teu company va dir que faríeu dues parades. Li va preguntar si anava bé. No va contestar. No havia saludat, no va respondre, no us va mirar. Potser era mut. Quan us acostàveu a la teva destinació, la primera parada, li vas dir que parés just abans de creuar el semàfor, si era possible. Tampoc va contestar. Vas fer una broma al teu company: que simpàtic que és el taxista… El taxista ho devia sentir.  Volies que et sentís.Però tampoc no et va insultar. Potser era mort. Potser no li agradava parlar.

Tu parles molt. Forma part de la teva genètica, ho tens arrelat ben endins. Tendeixes a ocupar tots els buits parlant. Tendeixes a parlar sempre primer que els altres. Tendeixes a preguntar tu, a preocupar-te tu. Els altres s’han costumat a que tu parlis, a que tu et preocupis, a que tu facis. Potser no deixes espai perquè els altres parlin. Potser que callis.

Basic Instinct és el tema de l’àlbum de The Acid que no pots parar d’escoltar des que te’l van descobrir. The Left Overs és la sèrie de Damon Lindelof en la que et fa pensar, sobretot per l’estètica i pel to de tot plegat, el vídeo de Basic Instinct.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús