Com us agrada

El teu voltant està ple d’éssers humans que avui parlen de la neu. “Els nens no han pogut anar a l’escola, ja han tret les màquines de sal, encara no ha agafat, això és aigua-neu, quan va ser l’última nevada forta, etc”. Aprofiteu els canvis climàtics per tenir tema de conversa. Ho feu molt sovint a l’ascensor, és una tendència genètica de tot ésser humà (que ha conegut ascensor), però un dia com avui, que poses la ràdio i sents la Terribas dedicant-hi més de 45 minuts, et fa plantejar moltes coses sobre el funcionament de l’univers.

És cert que escrius des del teu pis de Barcelona, on no hi neva però sí que hi plou, i se’t fa estrany aquest esforç mediàtic. Estàs segur (t’ho han dit a la ràdio, ho has vist a la ele) que la neu és un tema a altres indrets de Catalunya i que, realment, val la pena posar l’alerta sobre la població. Però no t’enganyis. Hi ha alguna cosa més enllà del deure informatiu, en tot això. Us agrada parlar del temps, fer-ne un tema, i sentir que els nens diuen que faran ninots de neu. Us agrada fer temes, que duren el que duren, segons el que interessi.

No compararàs el tema de la neu amb el del 4f, precisament avui. Després dels 40 minuts se n’ha parlat i força estona, del 4f. Però quant durarà aquest tema? Quant de temps el fareu durar? Qui tria el que duren els temes ? Potser duren el que algú volen que durin, no el que a tu (a vosaltres) us agradaria que duressin.

Nice Wölkchen és un tema d’hivern, totalment d’hivern, de DJ Koze, interpretat per Apparat. País de nieve, de Yasuri Kawabata, és una novel·la japonesa que encara has de començar i que potser avui t’està cridant.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús