L’aigua

El senyor del paki de baix es pensa que ets idiota. I li dius senyor per no faltar-li al respecte. I, sí, has dit, “paki” i això potser és una falta de respecte. Potser. El que segur que és una falta de respecte és la (poca) consideració que et té, sobretot tenint en compte que t’has acabat convertint, després de tres anys de viure-hi a sobre (a sobre del paki com a establiment, no del paki com a senyor), en un client relativament habitual.

Només hi baixes, ho has de dir, quan és absolutament imprescindible. Saps que normalment és més car (sense el normalment) i que la qualitat dels seus productes (especialment els frescos) no destaca dins del panorama de mercats de Barcelona. Però hi ha certs articles que són d’inevitable compra al paki. L’aigua, per exemple, n’és un.

Fa temps compraves set o vuit garrafes d’aigua de cop al Mercadona online (sí, pecat, havies comprat al Mercadona) i ja ho tenies fet. Això, quan hi havia prou espai a casa teva. Ara no pots deixar les garrafes al mig del passadís, molestarien; i anar fins al súpermercat és, clarament, un pal. Per això el paki és la salvació. I tenen una alta varietat de garrafes d’aigua (de marques, vols dir). Deu ser el seu producte estrella. Gràcies a tu, segurament.

Les garrafes tenen preus diferents segons la marca. Això no és cosa del paki. Passa a tot arreu. El que sí que només passa al paki és que la mateixa marca i la mateixa garrafa canviïn de preu segons el dia. Una vegada ja et vas encarar amb el senyor del paki. Li vas dir que una setmana abans t’havia cobrat aquella garrafa per 20 cèntims menys. Et va mirar malament però et va canviar el preu. I te’l va mantenir durant uns quants mesos. Ara es deu haver oblidat de tu perquè la mateixa garrafa puja i baixa de preu segons el dia. I dubtes, dubtes molt, que segueixi cap mena de criteri mercantil. Per això te’l mires malament i ja no li dius res, perquè si no segurament l’insultaries.

També és veritat que podries, simplement, demanar-li que escanegés el codi de barres de la garrafa (tenen un aparell d’aquells) i al seu ordiandor hi sortiria un preu concret. Podries fer-ho. Però quan s’aprofiten així de tu et surt la bèstia.

Doubt és un tema de Kele. Kele és sobretot conegut per ser el solista de Bloc Party.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús