Tots els pares

Avui has sentit l’Alícia Sánchez-Camacho i quan sents l’Alícia Sánchez-Camacho malauradament et ressona durant bastanta, massa, excessiva estona. Avui l’Alícia ha dit que el sistema educatiu a Catalunya ha fet que els pares de Catalunya haguessin d’anar als jutjats. Ho ha dit així, tal qual. Els pares de Catalunya. Parlant des de la sinècdoque, com si ella sabés què vol dir sinècdoque. Però fent-ne servir una perquè li convé, perquè dir el número veritable de pares no li hauria anat tan bé.

És com si ara tu diguessis que “els polítics s’operen molt la cara”. Si l’Alícia ho sentís no es quedaria tan ampla (utilitzant ampla en el sentit de l’expressió, no en el sentit de l’amplitud de la seva cara, fenomen que ara mateix l’Alícia no pot controlar perquè, per molta operació que es faci, la pell manipulada li està convertint el rostre en un mapamundi). Si tu diguessis que els polítics s’operen estaries fent el mateix que ha fet l’Alícia. Mentir perquè t’interessa, manipular un fet per convèncer els altres que la paternitat sencera del país està molesta pel sistema educatiu i que tota sencera està pagant advocats per anar en contra de tots els professors de la terra, en contra de totes les premisses que us han educat durant anys i que fan que ara, per exemple, puguis escriure aquest bloc sabent què és una sinècdoque, cosa que no sap l’Alícia. O potser sí que ho sap.

És com si diguessis “els polítitcs del país saben què és una sinècdoque”. Mentiries. I llavors series com ella.

Mind Games és un tema de Emerson Todd, berlinès. No tots els berlinesos són Emerson Todd. La mort del pare és una novel·la que posa el dit a la llaga de les relacions paterno-filials. No de totes, sinó de la de l’autor, Karl Ove Knausgard. O de la que s’ha inventat l’autor. A Ricard de 3er, creació de Gerard Guix, Montse Rodríguez i Quim Àvila, també importen els pares. I el fill, sobretot. Seran a l’Off de la Villarroel del 12 al 28 de maig.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús