Xin-xin a El Vaso de Oro

Filarmòniques, filets amb foie i urnes funeràries

JAVI 'EL GALLEGO' AMB LES 'FILO' A PUNT

Ens estrenem, i ho fem brindant a El Vaso de Oro per l’èxit del bloc. Aquí, les ‘filo’ van que volen. Al final de la jornada n’hauran servit 600 (això diuen). El vas en qüestió conté una cervesa única: el secret, m’expliquen, es troba en el compressor. La beguda surt amb molta pressió i poc gas. Abans de lliurar-te-la la deixen reposar una estona, després retiren amb una espàtula part de l’escuma, reomplen el got i llestos.

El personal, sense excepcions, ha crescut a la Barceloneta: se’ls veu fets uns experts, com proven els galons que duen cosits a l’uniforme. El més veterà, Javi ‘el Bronson’, suma 25 anys darrere la barra. Un altre Javi, ‘el Gallego’, gairebé l’atrapa. Ells són els qui cuinen al matí dues exquisideses marca de la casa: la tonyina picant i l’amanida russa. Quan van entrar al negoci de la família Fort, encara vivia el Gabriel, el patriarca, a qui tots veneraven. Avui veneren el fill. En Gabriel Segon m’acaba de conèixer i ja m’està obsequiant amb unes cerveses. “Són artesanals, i sense conservants. Emporta-te-les”. Si segueix així, també jo li hauré de rendir honors.

És dijous i el local cada cop s’anima més, però ningú no s’estressa. Demano que em preparin el plat estrella, solomillo amb foie, sense desmerèixer el famós sandvitx granjero, que igualment caurà tard o d’hora. En Xavi, que viu a Terrassa, ara mateix en té un a l’estómac. Ve sovint amb la parenta, i assegura haver-s’hi passat molts dissabtes fins a set hores seguides consumint temps i filarmòniques. “El dia que em mori vull que fiquin les meves cendres dins d’una d’aquelles gerres”, i m’assenyala uns atuells enormes que decoren el bar, portats expressament d’Alemanya. “Ets un bèstia!”, li responc. Però el comentari em confirma una cosa: a El Vaso de Oro s’imposa la fidelitat. No hi ha traïció possible.

 

SANDVITX 'GRANJERO'TONYINA PICANTFILET AMB 'FOIE'L'ORIOL I EL 'JEFE'UNA GERRA O UNA URNA FUNERÀRIA?UNS CLIENTS MOLT FIDELS

Fotos: Montse García

xxx

xxx

 

El Vaso de Oro, c.Balboa 6 (Barceloneta). Obert tots els dies.

Ruta 1 Barceloneta: Eixample de la Barceloneta

6 comentaris

 • Dídac Dalmau

  28/11/2010 18:30

  Brutal, i el filet amb pebrots també.
  Jo fa temps que no hi vaig, però d’aquest nadal no passa. En conec uns que vénen cada any d’Àsia i el primer que fan és anar-hi.

 • Cesc Camprubí

  28/11/2010 23:53

  Si senyor, el Vaso de oro i el seu insuperable Filet amb foie

  Certifico que la cervesa és de primeríssima qualitat. Val la pena esperar dret fins aconseguir un tamboret !!!

 • Marina Puig

  30/11/2010 11:33

  Sona bé, sobretot per la cervesa artesanal (aprofito per recomanar-ne una altra, la cervesa del Montseny). Serà qüestió de fer una excursió culinària a la Barceloneta, a veure si hi ha lloc.

 • Mº Carmen Pérez Pedrón

  30/11/2010 20:26

  Ens ajudaràs molt a coneixer racons d’aquesta estimada ciutat que mai hauriem trobat.

 • Ricardo Rodríguez

  30/11/2010 20:59

  Leyendo estas líneas es imposible detener los jugos gástricos. Me entran ganas de salir corriendo a la Barceloneta, pero de momento voy a picar algo en la cocina, mientras, anoto la dirección.

 • Carlos Vidal-Ribas

  06/12/2010 12:52

  Es formidable el que despues de tantos años de vivir en tu ciudad, todavía hayan muchos lugares por conocer. Pero todavía lo es más que alguien te lo haga saber y te muestre textos y fotos tan atractivos, que incitan a movilizarse a cualquiera. Así está asegurado el plan de fin de semana, ó de la semana completa para algunos, y sin riesgos. Gracias.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús