Descoberta al carrer de Montnegre (o era Jordà?)

ATENCIÓ: L’EDIFICI JA HA ESTAT ENDERROCAT

 

La reforma de la barriada del Camp de la Creu, a tocar de la Colònia Castells, a les Corts, ha posat al descobert la denominació originària d’un tram del carrer de Montnegre. Sota la placa posada en un extrem de la finca del número 43 n’ha aparegut una altra d’anterior, en record a Josep Jordà i Santandreu.

La idea del nom va ser del seu fill, Josep Jordà i Gelabert, i promotor de la urbanització que es va construir sobre aquests terrenys adquirits pel pare un any abans de morir. De la mare tampoc no se n’hauria oblidat i, segons algunes fonts, li va dedicar un carrer molt proper, que encara existeix (res a veure amb el que ens diu el Nomenclàtor de l’Ajuntament, que atribueix el carrer de Gelabert a Joaquim Gelabert i Rosés, també terratinent de la zona).

Però tornant al carrer que ens ocupa, el de Jordà, hem d’afegir que s’hauria substituit pel de Montnegre per evitar una duplicitat amb dos carrers més: el carrer de Jordà (ara del Secretari Coloma), a Gràcia, i el carrer de Jordà (un altre Josep Jordà!) que avui roman al nucli vell de Sarrià.

Sembla que tot això no es va tenir en compte l’any 80, quan els responsables del Consistori van aprovar dir-li Jordà a una avinguda del districte d’Horta-Guinardó. Aquesta vegada, però, no hi ha dubtes, atès com s’anomenen molts carrers veïns (Sinaí, Jericó, Natzaret, Judea, Vall d’Hebron…): s’hi homenatja el riu de Palestina.

 

 

 

 

 

 

 

 

Carrer de Montnegre, entre el carrer d’Entença i la plaça del Carme (Les Corts)

Barriada: Camp de la Creu

Etiquetes

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús