El festí que es va perdre Dràcula

Romania Product, una casa de queviures típics del país dels Carpats

 

La Irina i la seva mare Nitescu m’adverteixen: “només hi vénen romanesos”. Doncs aquí em teniu: disposat a provar el vi de Murfatlar, els embotits fumats i la branza de burduf, un formatge mig de vaca mig d’ovella que m’avisen que té un gust fort. La botiga és petita, si fa no fa com la que tenien enfront de la Monumental, però si un romanès no hi trobarà a faltar res, menys encara nosaltres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Parizer o mortadel·la parisina l’he trobat exquisida. I també la nata. “És especial”, em diu la Nitescu. M’ho crec, perquè a mi no m’agrada la nata. Les conserves les deixo per a un altre dia. També un dolç anomenat halva i molt semblant al turró, que no m’acaba de temptar prou. “A Romania necessitem calories perquè sol fer-hi molt fred. Vosaltres no en necessiteu tantes”. D’aquesta manera em justifiquen que els clients siguin majoritàriament transsilvans enyorats de la seva cuina, en lloc de ser-ho els veïns del barri de Sant Antoni. Però donem temps al temps.

 

Romania Product, c.Vilamarí 28 (Sant Antoni)

Barriada: Mistral

3 comentaris

 • Àngels Codina

  11/05/2011 16:09

  Gràcies per compartir-ho, Marc! Em desperta curiositat! Vaig estar a Romania fa un parell de mesos i la veritat és que el menjar em va agradar molt. I, pel que fa al halva, crec que també forma part de la gastronomia grega! És com un nougat, com un torró de Xixona més eixut! Una abraçada!

 • Montse

  15/05/2011 21:02

  Dono fe de la Parizer !

 • Andríi Antonovskyi

  01/11/2012 17:17

  Ehem!!! Romania es mes aviat un país carpatic i no pas balcànic! Geografia es una ciència exacta.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús