Un volcà de sabors a la Barceloneta

Arancino, productes sicilians per endur-se ràpid a la boca

Ens quedava Sicília. Amb les pizzes napolitanes, les piadines de la Romagna i la pasta al dente potser crèiem saber-ho ja tot de la cuina italiana. Estàvem molt equivocats, com m’ha fet veure avui l’Egidia Latona, l’alma mater d’aquesta botiga minúscula del passeig de Joan de Borbó oberta fa dos mesos i que ofereix especialitats dolces i salades per emportar, arribades directament d’Itàlia.

 

El cannolo, una neula cruixent farcida amb ricotta d’ovella, n’és el producte estrella. Us confirmo que omple. Per això mateix els minis a un euro són una bona alternativa. Tant que desapareixen de la vitrina en un tres i no res. També ens tempten la cassata (pa de pessic esponjós, crema de formatge, massapà i xocolata amarga), i els raviolini amb mel i canyella, però la sensatesa s’ha acabat imposant. Demà, amb l’estómac buit, vindran més de gust.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Som gent de mar, venim d’una illa”. L’Egidia i el seu marit Davide estan per aquesta raó encantats de viure a la Barceloneta. Aquí, però, no hi ha volcans. “El nostre poble, Nicosia, es troba a només 50 quilòmetres de l’Etna”. Ara m’explico perquè els arangino tenen aquesta forma piramidal. No tots. Els de Palermo, rodons, també hi són representats. Contenen arròs i n’hi ha de sis varietats, fins i tot de marisc. “Aquest és una invenció nostra, però agrada perquè té un sabor semblant a la paella”. Res: heu de triar el de carn (ragù), que és el típic.

 

Arancino Sapore di Sicilia. Pg.Joan de Borbó 12 (Barceloneta)

Barriada: Sant Miquel del Port

3 comentaris

 • ANA GILI

  01/06/2011 0:42

  Marc, aquesta no me l’havies dit!!! Vull més detalls dels cannoli, que a Sicília me’n vaig enamorar…Per cert, se’n poden trobar a algun lloc més de BCN??

 • Àngels Codina

  05/06/2011 17:07

  Merci per la info, Marc! Vaig estar a Sicília per Setmana Santa i al cap de pocs dies vaig veure aquest lloc i el cannolu gegant que hi tenient… Em vaig quedar amb aquesta imatge però no amb el lloc on l’havia vist!! Per cert, Ana: jo he vist cannoli, també, a la gelateria siciliana que hi ha al carrer Llibreteria, crec, molt a prop de la plaça Sant Jaume!
  Una abraçada!

 • egidia

  14/06/2011 17:55

  hola muchas gracias para el blog… es un articolo muy interesante y está hecho muy bien. la verdad es que nos ayudaras bastante para atraer mas gente..
  pasate cuando quieras para una granita siciliana original…
  gracias
  hasta pronto
  egidia

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús