És dissabte, toca Palmer

Bon cafè i millors entrepans en un bar de barri, al Poble-sec

Foto: Montse García

 

S’hi pot anar, és clar, també els matins i els migdies de qualsevol dia feiner. Però és els dissabtes quan puc i quan m’agrada esmorzar al Palmer. Si no hi entra a fer un cafè la Conxita, quiosquera de la plaça, ho fa en Conrad, forner del barri i a qui hem d’atribuir part de l’èxit dels entrepans que s’hi serveixen. O en Lluís, l’advocat, sempre enfeinat. O l’empleat del súper. O tantes parelles de jubilats que tampoc no fallen mai, i que es distreuen amb la meva filla. Cares familiars, totes, que potser em trobaré després a la peixateria o mentre omplo una quiniela.

 

 

La cafeteria Palmer, abans ubicada on ara hi ha l’estanc, va tenir primer amos mallorquins. L’avi empordanès d’en Josep va adquirir-la el 1944; posteriorment, va passar a mans del gendre, i des del 2000 que se’n fa càrrec el nét. “El barri  ha canviat molt. Mira: de la generació que avui hauria complert 50 anys no hi queda pràcticament ningú. La droga va fer molt mal al Poble-sec”. En Josep Punset em parla dels vuitanta, quan la plaça de Santa Madrona rebia un altre nom: la plaça de l’Agulla. Hem estat molts els nous veïns, d’aquí i de fora, que això, per sort, no ho hem viscut.

 

Foto: Montse García

En Josep plega d’hora. Un accident greu de moto l’ha obligat a fer rehabilitació, de manera que quatre dies a la setmana agafa la bici i escampa la boira. Un quadre de dins el bar deixa constància d’aquesta afició per les dues rodes. La resta, des de les taules de marbre fins als gots de vidre del cafè amb llet, ens indica que som en una cafeteria aparentment normal que en realitat no ho és tant. Perquè… si no existís, on aniríem?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cafeteria Palmer, pl.Santa Madrona 1 (Poble-sec). Tancada per les tardes, i els diumenges tot el dia.

Barriada: França Xica

6 comentaris

 • Montse

  05/06/2011 23:30

  Estic enganxada al entrepà de truita amb formatge del Palmer.

 • Manel Tort

  07/06/2011 19:15

  “Aixo,Aixo” Tots a la peixateria després del entrepà.

 • josep “Palmer”

  09/06/2011 17:56

  Gracies per els comentaris tan encertats, però es millor venir i fer una degustació dels meus infinits “bocatas”. Tinc clients de tota mena : Manguis ,policies ,,jubilats , del mon de la farandula ,banquers……Es un petit racó del Poble Sec que gràcies a vosaltres cada dia el fem més gran.Mlts petons i fins dissabte canalles!

 • Anna Serrano Fernandez

  11/06/2011 9:34

  Si señor, eso es un camarero!….y q ricos los bocadillossssssssss!.En pocos días estoy allí cuñado y quiero uno bien graaaaaaaaaaande!

 • Cristina Jané

  15/06/2011 12:04

  Tot el que es diu del Palmer es ben cert, entrepans bons i baratos cafes en llet bonissiiiiiiims, per cert calents ej,ej,ej,ej,
  Tot això ho diu una del barri de tota la vida, filla de l’Esperença de Grases que li encanta el Palmer ja que hi anava desde que estava el pare d’en Josep, per cert el barri del Poble Sec te el seu encant!!!! apa deu.

 • maria

  03/12/2014 15:26

  Un bar excel·lent, dels que dona gust visitar amb un producte de molt bona qualiatat i un gran servei.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús