Plats pantagruèlics per reconciliar-se amb el món

Una casa de menjars gallega, la millor opció gastronòmica del Baix Carmel

 

Tenim la recepta per deixar d’estar indignats, encara que sigui només durant unes hores. Això sí, s’ha de pujar fins el Carmel. A escassos cent metres d’on es va produir l’esvoranc que el gener de 2005 va obligar a desallotjar 500 famílies, sobreviu un restaurant modest regentat per un matrimoni d’Orense. Recordo que va ser una paradista del mercat qui, sense dubtar-ho, em va dir que si volia menjar bé havia d’anar a aquest gallec del carrer del Pantà de Tremp: Villa de Arosa.

xxx

 

Jo havia descobert aquesta part baixa del Carmel durant les successives expedicions que vam fer els periodistes arran del sinistre de les obres del metro, i us ben asseguro que aleshores recórrer el barri no era fàcil. Menys encara trobar un lloc decent on poder ficar-se alguna cosa a l’estómac. Avui, amb carrers fins i tot exclusius per a vianants, la zona més propera a l’epicentre del drama ha guanyat, i molt. Però, ai!, temia que a l’hora que t’entra la gana, acabés tenint els mateixos problemes que sis anys enrere.

No us enganyaré: bars on prendre una canya (o dues, o tres) n’hi ha molts. Però els que preparen dinars són comptats. D’aquests, el Villa de Arosa és la millor tria. Per la quantitat (les racions són molt abundants), per la qualitat (proveu el caldo gallego, les costelles de xai o la carn arrebossada) i pel preu: perquè us en feu una idea, un plat de macarrons casolans no arriba als tres euros.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Pilar és qui cuina i en Manolo serveix. No són gent molt parladora, però intueixo que la seva vida no ha estat un camí de roses. De Galícia van fixar el rumb cap a Suïssa, i de Suïssa, al Carmel. Les penúries de vegades no cal explicar-les quan són tan evidents. La Pilar, de fet, parla a través dels seus plats: és generosa, segur, i una magnífica cuinera.

 

Fotos:  Montse García

Villa de Arosa, c.Pantà de Tremp 12 (Carmel). Tel.93.420.0162. De 7.30 a 21h. Tancat els diumenges.

Barriada: Baix Carmel

4 comentaris

 • Montse

  03/07/2011 23:14

  Ostres… que bo !!
  Vull tornar !

 • Plats pantagruèlics per reconciliar-se amb el món » Fotografía, viajes y otros proyectos

  06/07/2011 21:50

  […] Llegir article sencer a Barcelona singular MeneameBitacorasDeliciousGoogle BuzzFacebook julio 6, 2011 Montse Posted in:Fotografía , Gastronomia , Reportajes Tags: Barcelona Singular , Fotografía , Fotografía gastronómica , platos […]

 • carlos vidal-ribas

  09/07/2011 23:10

  Caray, Que buen aspecto. Marc, aunque no sé mucho de fotos, si me llevas a comer te invito. Auténtica cocina casera.

 • virginia

  09/07/2011 23:11

  EHHHH!!!!Yo también me apunto que aunque acabo de desayunar me ha entrado un hambreeee.Estos sitios pequeños de barrio es donde se suele comer mejor.Aunque quereis un restaurante donde se coma bien,de barrio(Sants)y con solera te recomiendo el restaurante de mi cuñada se llama ARTURO y esta en calle Sagunto.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús