Paelles amb afecte

En Juan Muñoz és l’ànima i el timó del Botavara, un restaurant entranyable

ATENCIÓ: TANCAT PER JUBILACIÓ

x

“Humilment he de dir-te que faig el millor arròs de la Barceloneta”. En Juan Muñoz, humil, humil, potser no n’és. Però és probable que faci el millor arròs de la Barceloneta. Només pel mirament que hi posa, ja hauríem d’aplaudir. L’home dedica una bona estona a preparar el caldo, i es nota. “Hi poso verdures, tres quilos de peix de roca, pebrot choricero i un toc de farigola”. També té el seu temps el sofregit, amb tomàquet de branca i tinta de sípia.

 

x

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En Juan no es pot dir que sigui una persona corrent. Nascut a Cadis fa 69 anys, va venir a Barcelona, no per necessitat, sinó per fer de model. “Guapo, ¿yo? ¡Me lo comía todo!”. Per desgràcia (relativa), no tenia la talla requerida. Sí que la va donar, però, anys més tard entre fogons, i gràcies als consells de la mare, qui, per telèfon, li dictava com fer un bon potaje.

 

x

Avui, el Botavara és un restaurant modest, amb una ubicació privilegiada. I el coneix qui l’ha de conèixer. “La cuina no és altra cosa que afecte”, em comenta en Juan. I m’ho diu mentre m’enduc a la boca una cullerada d’aquest arròs impagable amb la delicadesa que es mereix el moment. “El proper cop, proves les mandonguilles. Vine a veure-les, són per aquest vespre”. Per a mi, no serà aquest vespre. Però intentaré no deixar-ne passar gaires més.

 

 

xxx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Botavara, pl.de la Barceloneta 1-3 (Barceloneta). Tel.93.221.47.58

De dimarts a dissabte de13 h a 16h i de 20.30h a 23.30h. Diumenges, només  migdies.

Preu paella: 30 € (dues persones)

1 comentari

  • Montse

    03/09/2011 15:24

    Que bona pinta tenen les fotos !!!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús