Els millors huevos rancheros

El restaurant Cantina Machito prepara com ningú aquesta contundent recepta mexicana

xxx

Emily Rivers. Amb aquest nom no hauria dit mai que és mexicana. Però vaja, tampoc no hauria dit mai que és arquitecta i, en canvi, firma obres que una clientela voraç i fidel s’encarrega cada dia de deconstruir sense vacil·lacions. Ella, com la Sol, tenen molt apamat això de cuinar huevos rancheros. Lluny del refinament amb què certs restaurants de moda presenten sovint aquest plat, Cantina Machito l’elabora de la manera tradicional.

Perquè ens entenguem, no estem parlant d’una recepta lleugera. “És el millor esmorzar possible quan tens ressaca”. Aquí, els ous fregits vénen acompanyats de frijoles, guacamole, nopales, formatge guaxaca i una salsa ranchera feta amb tomàquet, ceba, coriandre i chile. I no qualsevol chile. “Hem aconseguit que ens arribi chile serrano fresco. Si ja t’agradava com fèiem els huevos, prepara’t ara”. No cal demanar-se res més. Bé, sí, una margarita frozen. O sinó, la de la casa.

 

 

 

 

 

 

 

 

xxx

“A l’inici”, m’assegura l’Eva Consuegra, “la gent demanava pa perquè no sabia com menjar-se els ous. Els havíem d’explicar cada vegada que, per a nosaltres, el pa són les tortillas”. L’Eva és una de les responsables d’aquest local obert el 1998 i dels altres dos gestionats també per Casa Jaguar: Chido One i la tenda de productes Teicawey. La intenció és seguir creixent.

 

xxx

“Ens agradaria que tot el carrer de Torrijos acabés sent mexicà”. Em pregunto si ja hauran parlat amb els del Verdi Park per convertir-lo en una sala de concerts on convidar-hi grups de mariachis. Mentrestant, s’acontenten participant en els actes de celebració del Día de los Muertos. Demà mateix tindran enllestit l’altar amb ofrenes a les ànimes de la cultura p’urhépecha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

xxx

Cantina Machito, c.Torrijos 47 (Vila de Gràcia).

Horaris: tots els dies, de 13h a 16.30h, i de 19h a 0.30h. Tel. 93.217.34.14

Preu dels huevos rancheros: 12,5 euros

6 comentaris

 • bea

  28/10/2011 23:27

  Espero no trigar en tornar. Encara no he tastat aquests ous que fan taaaaaaaan bona pinta. Nyam!!

 • Angela Vinent

  29/10/2011 1:36

  Uauuuuuu! Els hauré de provar. Fins ara els millors rancheros els havia menjat a l’hora d’esmorzar en un hotelet de bungalows d’un poble tocant al llac d’Atitlant (Guatemala) , I van ser millors que a segons quins llocs de Mèxic, a banda de Oaxaca, que és una ciutat especial que voreja el món no terrenal quant a arquitectura, menjar, sabors, mercats…. .

 • Carlos Vidal-Ribas

  29/10/2011 18:49

  Jolín¡¡¡¡Que descubrimientos. Y además con lo que me gusta el picante. Espero no tardar mucho en ir a comerme unos huevos rancheros. Tú sigue investigando, que los demás nos aprovecharemos de ello.

 • Montse

  15/11/2011 2:51

  Vull aquests ous !!!

 • Carlos Vidal-Ribas

  27/11/2011 20:17

  Como te decía en mi anterior comentario, hace dos ó tres días me fuí a comer los huevos rancheros. Mmmmmm¡¡

 • raul

  14/04/2012 0:16

  Muy mal. 1 hora esperando en la calle y despues de entrar a las 10, tras 2 horas nos fuimps antes qie terminaran de sacar los platos. Un k
  ebab rapido en la esquina nos dejo mas satisfechos

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús