El negoci que va ensumar-se el cunyat

Cues diàries per comprar croquetes a la xarcuteria La Granja, a l’Esquerra de l’Eixample

Fotos: Montse García

xxx

La botiga ja existia, però la idea de diversificar els gustos de les croquetes va arribar molt després. I va ser cosa del cunyat. “Està tot el dia pensant…”. A l’Anna Tobella la veig una mica atabalada. No m’estranya: ha de deixar fetes croquetes de gairebé una vintena de varietats diferents, i jo, aquí destorbant.

xxx

x

 

 

 

 

 

 

 

x

xx

La rostisseria La Granja en té de clàssiques (pollastre, pernil, bacallà, carn rostida), de menys clàssiques (xampinyons i formatge, espinacs i pinyons) i de gens clàssiques (salmó fumat, sobrassada, ceps i foie). I els ha sortit tan bé la jugada, que s’han atrevit també amb les hamburgueses de pollastre i pinya, i les salsitxes i botifarres amb escalivada. Però com les croquetes, res.

xxx

xxx

Aquesta casa de menjars preparats s’ubica en ple Gaixample. I es nota. “Els gais són gairebé una tercera part de la nostra clientela”, afirma l’Anna, conscient que parla d’un col·lectiu amb bastant poder adquisitiu i poc acostumat a mirar prim. “Els agrada vestir bé, sortir de nit i, pel que veig, menjar croquetes”. També molts antics veïns que han abandonat el barri vénen, si cal de l’altra punta, per fer-se amb el producte estrella de La Granja. “Funciona tant el boca-orella que és el client qui t’acaba realitzant la venda”.

xxx

x

x

xx

 

 

 

 

 

 

xxx

xxx

Actualment, la xarcuteria serveix croquetes a parades de la Boqueria i el Ninot, i també a l’orxateria La Valenciana (!). Però la gràcia és veure-les abassegades en aquest mostrador de l’Eixample, on amb prou feines caben. “Aviat no sé com ens ho farem”. Tranquil·la, Anna, que això, el teu cunyat (qui, per cert, és l’amo) ho arregla.

xxx

xxx

La Granja, c.Muntaner 57 bis (Antiga Esquerra de l’Eixample). Tel. 93.453.88.51

De dilluns a divendres, de 8.30h a 15h i de 17.30h a 20.30h, i dissabtes i diumenges, de 10h a 15.30h

Barriada: Gaixample

 

1 comentari

  • Carlos Vidal-Ribas

    22/12/2011 23:08

    Joooo¡¡¡¡. Si lo sé ceno antes de abrir el blog porque hoy todavía no he comido nada en todo el día. Por poco que pueda me escapo este finde para comprar unas pocas croquetas variadas para el aperitivo de Navidad con mis hijos. Por cierto aprovecho para felicitaros a vosotros y lectores con mis mejores deseos.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús