Despertar irlandès

Sunday Roast, o com començar l’any amb ressaca (però per poc temps)

Fotos: Montse García ©

x

Tothom sap que quan arrenca un nou any és temps de bons propòsits, de controlar la figura i d’evitar els excessos. Però abans, sol tenir prioritat curar-se d’una ressaca previsiblement espantosa. Doncs bé, als grans mals (de cap), grans remeis. Som a u de gener, és diumenge i, per sort, està obert el Flaherty’s. Aquest pub molt pròxim a la Rambla prepara cada set dies un Sunday Roast, típic brunch irlandès: aged tender beef, puré de patates i verduretes (avui, nap fregit, coliflor i pastanaga). I presidint el conjunt, un Yorkshire pudding, banyat amb salsa gravy. El plat, us ho ben prometo, fa miracles. Com l’Espidifen.

x

x

xxx

xxx

xxxxxxxxxxxxLes burgers, una altra bona alternativa

 

Sunday Roast. Tots els diumenges. Preu: 9,5€

Flaherty’s, Pl.Joaquim Xirau s/n (Gòtic). Tel. 93.412.62.63.

Ruta: Rambla amunt. Parada número 7

5 comentaris

 • Diari Liffey

  01/01/2012 15:35

  El millor per la ressaca és un producte anomenat NOHO (de NO HangOver, sense ressaca) que triomfa a Irlanda, país on l’alcohol és una part molt important de la cultura i com a conseqüència d’això les ressaques també.
  http://www.liffey.cat/societat/1111/noho.html
  Per cert, el Yorkshire pudding no té res d’irlandès i haurien de tancar el pub aquest per traïció.

 • l’autor

  01/01/2012 17:00

  Efectivament, el Yorkshire pudding és, com el seu nom indica, una especialitat típica de Yorkshire, Regne Unit, i no d’Irlanda. El Flaherty’s s’ha permès la llicència d’incloure’l en aquest plat, segons el meu amic Jim, 100% irlandès. M’explica que s’ha passat tota la seva infantesa menjant-lo, i potser per això és avui un vegetarià convençut.

 • Rebot

  01/01/2012 17:26

  i per aixó tenen hamburguesas vegetarianes de Linda McCartney en Flaherty’s :)

 • Diari Liffey

  01/01/2012 19:49

  Hola Marc,
  Gràcies pel comentari. La veritat és que és força habitual que els pubs irlandesos diversifiquin l’oferta amb productes de l’illa veïna per intentar amotllar-se a tots els gustos.
  Una cosa que no entenc és l’ús de les gaites escoceses per Saint Patrick’s quan a Irlanda no toquen la gaita.
  Salutacions,

 • Carlos Vidal-Ribas

  02/01/2012 2:51

  Para mí lo que importa es que sea bueno, (sea cual sea el origen, lo que está muy bien saberlo desde el punto de vista cultural), y añado el local a la lista de los que con acierto recomiendas y que espero ir probando. Feliz Año¡¡

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús