La vaca que mira

xxx

Hem descobert aquest cap de vaca en una façana del barri del Clot. Molt probablement indica que als baixos hi havia una lleteria.

xxx

x

Top 1000 Barcelona Singular

Cap de vaca, c.Rossend Nobas 12 (El Clot)

@Bcnsingular

3 comentaris

 • Carlos Vidal-Ribas

  11/02/2012 11:51

  Qué curioso¡¡. Estoy de acuerdo en tu opinión. En algunos barrios, y especialmente en el Clot, a finales del XIX y principios del XX, se acostumbraba a señalar alguna actividad con figuras ó mosaicos relativos a ellas y si nos entretenemos a observarlo, veremos más de una.

 • esther

  21/02/2012 18:57

  Ostres, quina gràcia el cap de vaca. Però que abans indiquessin que allà hi havia una lleteria, és fantàstic.
  Per cert, a veure si passeges pels barris Besòs i La Verneda i descobreixes algo interessant del barri que m’acolleix desde fa uns anys :)

 • Esteve Casas Capdevila

  26/02/2013 23:21

  Aquest cap de vaca el va portar el meu besavi Holanda Hi anava a comprar vaques i li va fer gracia la costum que hi havia en aquell pais de identificar les cases amb el ofici del seu propietari
  Va ser la primera persona de Espanya que va portar vaques de Holanda a Espanya en tren ( finals del segle XIX i principis del XX) Fins llavors el medi usual era per medi maritim i se acostumavem a descarregar al port de Santander
  Per la part de darrera del edifici hi ha un altre cap de vaca , es visible per el carrer Escultors Claperos Alli hi havia la antiga estacio de la Renfe del Clot , es descarregavem les vaques del tren i directament pasavem a les cuadres Despres de recuperarse del viatge les vaques , el meu besavi reunia al seus parroquians ( clients en el argot dels tractants de bestiar) , feient una costellada i despres de menjar i beure els hi venia els animals
  El cap de vaca volia dir que el propietari de aquest edifici era un tractant de bestiar. es veritat que es venia llet pero no era cap lleteria sino unes cuadres que fins al finals del anys 60 van existir

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús