El pi immutable

Foto: Montse García ©

xxx

Li van tapar la vista privilegiada que tenia de l’Església del Remei, i en el seu lloc té ara un mur d’edificis impersonals, infranquejable a pesar dels seus 16 metres d’alçada. Li van enderrocar la finca veïna de Can Gasparó, propietat de la família Cuiàs, tot i l’innegable interès històric que posseïa. I, per postres, es va quedar sense el futbol dels diumenges i els gols de Kubala. El pi de la Travessera de les Corts és un arbre sofert, que ni els cotxes que li passen a banda i banda han aconseguit atordir. Un exemplar nascut, segons sembla, el mateix any que ho va fer Joan Miró (1893), i que amb prou feines ha canviat, com s’observa a les fotografies.

xxx

Foto: J.Tapiola / Arxiu Municipal del Districte de les Corts

xxx

Top 1000 Barcelona Singular

Pi pinyer (Pinus pinea), Tvra. de les Corts 247 (Les Corts)

Barriada: Can Cuiàs/Les Infantes i Can Novell

1 comentari

  • Carlos Vidal-Ribas

    21/02/2012 1:32

    Que curioso¡¡. Y es verdad que no ha cambiado nada. Lo recuerdo de verlo al pasar, pero a partir de ahora lo miraré con cariño. A veces los detalles como éste con historia, nos pasan desapercibidos. Muy bien¡¡

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús