Magiar en cos i ànima

El bar hongarès Alma Cafè, una excentricitat en ple Raval

xxx

“Si, com m’ha passat, un dia et trobes sol al capdavant d’un negoci com aquest, acabes optant per allò que portes a la sang. Jo sóc hongarès, així que, què havia de fer sinó muntar un bar hongarès?”. Des que era nen, l’Àron Vermes tenia clar que es volia dedicar a l’hosteleria. Però obrir un local a Barcelona no figurava, d’entrada, en els seus plans. “Volia anar-me’n on fos que pogués aprendre un altre idioma. Havia viscut uns mesos a Alemanya; també a Anglaterra, i mira, vaig decidir venir aquí per una raó ben tonta: sóc fan del Barça”. Després d’una primera etapa com a cambrer a Els Pescadors, i d’una segona, ja amb l’Alma, oferint plats de fusió elaborats per un xef brasiler, n’ha arribat una tercera, que, confiem, sigui la més reeixida. No serà per falta de ganes.

xxx

xxx

 

 

 

 

 

 

xx

 

xxx

“Tot i la crisi, la gent surt tant com abans. Potser els clients no gastaran molt, però l’important és que entrin”, conclou l’Àron. I si ho fan, ja ho dic jo que menjaran. L’oferta, cert, no és gaire àmplia. Amb més motiu caldrà, doncs, provar el plat nacional, el gulasch, barrejat amb pasta, o encara millor, en la seva variant més famosa: amb sopa; un guisat sensacional. Tant d’una manera com de l’altra, el temps de preparació resulta clau.

“La cuina hongaresa és molt casolana, incorpora moltíssimes espècies i sabors forts, i requereix estar-s’hi estona”, m’adverteix l’Àron, qui assegura haver-se passat tres hores amb aquest estofat de vedella, i dues més a foc lent per tenir enllestit el caldo. “El truc és posar-hi molta ceba”, em diu. “Ceba d’Hongria”, afegeix. Un toc magiar que també trobem a la resta de la carta: embotits i formatges importats, pollastre paprikash, fözelék de pèsols i ou ferrat… i en alguns dels seus vins i licors (obligat cloure l’àpat amb un pàlinka, penetrant per no dir incendiari). Fins i tot és hongarès el nom de l’establiment, de decoració impecable. “Alma significa poma en el meu idioma”. Ara entenc, amic Àron, perquè aquest apfelstrudel que m’he demanat com a colofó m’ha arribat a l’ànima.

xxx

xx

Top 1000  Barcelona Singular

Alma Cafè, c.Riera Alta 33-35 (Raval). Tel.93.442.96.14

Obert de dimarts a dijous, de 12.30h a 24h, divendres i dissabte, fins les 2.30h, i diumenges, de 16h a 24h

Barriada: El Pedró

 

1 comentari

  • Carlos Vidal-Ribas

    07/03/2012 21:37

    MMMMM…..Me encanta el gulasch. Tendremos que probarlo. Si no me confundo, este local es el que antes se llamaba Mamita mía, y lo llevaban unos cubanos.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús