Un cowboy entre bocois

L’antiga Bodega Xifré, memòria viva del barri del Parc

xxx

Si hagués nascut en un poblet de Texas, l’Antoni, probablement, hauria estat sheriff. Però va néixer a Gràcia. Fill de vinaters, el seu destí estava marcat des del moment que el pare va obrir, l’agost de 1947, una bodega a l’aleshores carrer de Sicília. “Aquí hi havia de tot”, recorda. “Ara ja no queda res”. Ni tan sols la bodega, que va tancar fa un any, quan l’Antoni va decidir que tocava jubilar-se. “Havíem arribat a servir 10 quilos d’anxoves cada setmana. Però les grans superfícies ens han matat”.

L’establiment s’ha mantingut sempre tal com ell l’havia heretat, i així seguirà. Només que en lloc de vi, s’hi podrà tastar una mica de barri. “La meva intenció és fer-ne un museu”. Com si no ho fos ja: el local, antiga seu social de la Unió Esportiva Parc i que acollia també la Penya barcelonista Basilea, actualment inactiva, conserva nombroses fotos, trofeus i objectes commemoratius. Tampoc no s’han mogut de lloc els bocois d’aquest comerç situat a cavall de tres districtes, i que l’Antoni, gran amant dels westerns i l’estètica ianqui, ha aconseguit protegir, rifle (de joguina) en mà, dels fugitius i els caçarecompenses.

x

xxx

x

xx

Antiga Bodega Xifré, c.Wellington 13 (El Parc)

Per poder visitar el local, trucar al 93.309.40.06 i fer la petició a Antoni Xifré

Ruta 52 – Barri del Parc

 

2 comentaris

 • Carlos Vidal-Ribas

  01/04/2012 13:43

  Que pena perder estas reliqueas. Grandes superficies y grandes almacenes. Consumo¡¡¡Consumo¡¡¡. En vez de para adelante, vamos hacia atrás.

 • bea

  03/04/2012 15:18

  Un home com no hi ha dos. Es mereix una visita (carregada de paciència)
  ;-)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús