Cinc metres de no res

Dos cactus gegantins, principal atracció de la Urbanització Meridiana, a Navas

xxx

“No feien més de 10 centímetres, mig pam de no res”. Quan la Magda i el seu exmarit van comprar en un garden center de Castelldefels un test amb dos cactus, ella no es podia imaginar que, 35 anys després, aquests exemplars haurien adquirit unes dimensions tan enormes. “Els vam plantar al petit jardí de casa, i, pel que es veu, devem tenir una mina aquí enterrada, perquè, sinó, no ho entenc”. La propietària n’ha hagut de sacrificar alguna tija: “m’entraven per la finestra”. Però no fa cas als veïns més catastrofistes, que auguren una desgràcia. “Em diuen que cauran sobre algú. Impossible: tos dos cactus estan forts com un roure”.

La Magda viu a la Urbanització Meridiana, una mena de ciutat jardí projectada per l’Obra Sindical del Hogar a començaments del franquisme i que ocupa l’espai de l’antiga finca de Can Sellés, d’on destacava una figuera que, ningú no sap per què, va anar creixent fins a tenir un tronc que, de tan gran que era, calien almenys cinc persones per poder abraçar-lo.

xxx

x

 Cactus gegants, c.Sant Antoni Maria Claret 321 (Navas)

1 comentari

  • Àngels Codina

    04/04/2012 11:34

    Jo en vaig veure moltíssims, d’aquests cactus-arbre, quan vaig ser a Lanzarote! He estat investigant i no he sabut trobar per enlloc com es diuen…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús