Un bar minúscul i centenari

El Kiosco La Cazalla viu una segona joventut sense oblidar les seves arrels

xxx

Molts donaven per fet que ja no tornaria a obrir mai més. Potser no comptaven que encara hi ha qui creu en el Xino, en mantenir viu el seu passat a pesar de ser poc glamurós. Els ha faltat conèixer en José Ángel de la Villa, propietari del Bar Pastís i responsable de la resurrecció d’aquest local mític del Raval que duia set anys amb la persiana abaixada. Set anys després, el Kiosco La Cazalla -segurament el bar més petit de Barcelona- continua operatiu, ara amb altres amos, i si se n’ensurt és gràcies als turistes i al nano amb aspecte d’okupa a qui li han encarregat situar-se a la Rambla i animar grups de joves guiris a provar mojitos a bon preu.

Enlloc no es diu que els tamborets habilitats al carrer estiguin vetats als veïns del Poble-sec. M’he assegut, doncs. Això sí, he obviat la pissarra cridanera que anuncia un tequila “boom boom” a 2€, i he buscat amb la mirada el pot de vidre que dóna sentit a la nostra visita. Unes panses potser centenàries reposen a la base del recipient, ple fins el capdamunt d’aquest aiguardent anomenat cazalla que ja se servia el 1912 als traginers que anaven i tornaven del Port. Es tracta d’un anís sec, de 50º, que, diguem-ho clar, m’ha agradat tastar, si bé per uns moments (50º, repeteixo) ha fet qüestionar-me si no hauria estat millor demanar-se un mojito com el que es prenien uns nois escocesos a la barra.

xxx

xx

 

 

 

 

 

 

 

x

Top 1000 Barcelona Singular

Sèrie La Rambla (I) – Kiosco La Cazalla, c.Arc del Teatre s/n

Aquest contingut s’ha emès al programa Connexió Barcelona de BTV. Mira’l aquí

 

Etiquetes

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús