Self Naturista

Gòtic (Ruta 1. Santa Anna)

 

Autoservei saludable

(Article publicat el 29-12-2010)

Foto: Montse García

Un bon dia va obrir a Barcelona el primer restaurant vegetarià. Ens hem de remuntar als anys de la transició; anys, també, de transgressió, però no precisament en l’àmbit culinari. De manera que sí, el Restaurant Vegetarià (així es deia) del carrer de Canuda va convertir-se en tot un fenomen, només superat, poc després, pel Self Naturista del carrer de sobre, Santa Anna. L’Òscar Colom, que havia acumulat experiència en l’empresa precursora, hi va introduir un altre concepte que igualment faria furor: el self service.

“La meva idea era oferir una opció als oficinistes de la zona que els resultés pràctica. Sabíem que el temps de què disposen per dinar és molt limitat, però volia que això no anés en detriment de la seva salut”. Menjar ràpid i sa no té perquè estar renyit amb menjar de gust. Proveu, sinó, els macarrons integrals gratinats, la paella de verdures, els xampinyons a la planxa, els pastissos o els batuts de fruites. En total, 300 plats que van rotant, i que trenquen prejudicis. Ara bé, no hi busqueu alcohol. “Sempre he procurat mantenir uns mateixos principis, basats en una alimentació saludable”… i que exclou tot allò que prové de l’animal. L’Òscar ho té clar: “ningú de nosaltres no té dret a alterar l’ordre natural de les coses. A més, la cuina vegetariana dóna molt de si. Jo no he tingut mai carències de res”. Ho celebrem, com també la vintena d’empleats que té contractats, i que ja formen part de l’estampa d’aquest local que va quedar ancorat als 80, i que d’allà no surt.

“He rebut ofertes molt suculentes de gent que volia associar-se amb mi, amb la intenció que ens estenguéssim a altres barris, però les he refusat totes”. En cas d’haver-ho acceptat, el Self Naturista potser hauria acabat perdent bona part de la seva essència. I li hauria pogut sortir car. També al client fidel que paga avui menys de 10 euros per tres plats, pa i unes postres, i que no trobarà, per molt que busqui, un restaurant tan a contracorrent de les modes com aquest, a tot el Barri Gòtic ©BcnSingular

1.Self Naturista, c.Santa Anna 11-17. Tel. 93.318.26.84

Obert tots els dies d’11.30 a 22 h excepte diumenges i festius.

 

Fotos: Montse García

1 comentari

  • Sdinger

    29/12/2010 11:59

    El menú de 3 plats i postres és massa abundant, difícilment te’l pot acabar. I si tries 2 plats i beguda ja surt de preu quasi com el menú. Fóra bó que entre el menú i un sol plat i hagués una oferta econòmica intermitja (dos plats i beguda).

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús