Club de Petanca La Tripleta

Clot (Ruta 1. Clot de la Mel)

 

Alta competició als Jardins del Clot de la Mel

(Article original publicat el 12-10-2010)

 

Fotos: ©Montse García


A la Tripleta s’hi ha d’anar el cap de setmana. I ben d’hora, per així entrar en el bombo que decideix els grups, dits melés, i poder per tant jugar i aspirar al primer premi. L’Apolinar Martínez* té la tropa excitadíssima, i no sigueu malpensats. Aquí, l’emoció rau bàsicament a saber si aquest bon home, president del club de petanca, haurà comprat préssec en almívar o pinya a rodanxes. Els lots que després es repartiran els millors queden exposats en plena partida a la vista de tothom.

“Sobretot, que no hi falti ni oli ni vi – demanava la gent… elles volien oli, i ells el vi… entens ara per què l’oli i el vi no fallen mai?”. Ho entenc. I de reüll dirigeixo la mirada cap a les llaunes d’olives amb anxova que, interpreto, són les convidades de pedra d’aquest fastuós tiberi. Veient que em costa parar atenció al joc de botxes, decideixo fixar-me en els edificis que circumval·len els jardins del Clot de la Mel. Molts dels qui hi viuen tenen encara molt present el dia que tota aquesta zona l’ocupaven camps de conreu.

 

No us parlo de fa 50 ni 40 ni 30 anys. No. Ja havíem entrat als 90 i les terres, allà seguien. Ignoro si hi havia vinyes. Avui, en aquest emplaçament, sí que sé, en canvi, què hi ha: uns Ribeiro sobre una taula i, a tocar, una vuitantena d’avis i àvies armats amb boles metàl·liques, capaços de no tenir pietat del rival per poder-lo degustar (el tinto, no el pobre rival) aquell mateix migdia amb la família. “Tot ha canviat molt”, confessa la Rosa, veïna del Clot des de fa 53 anys. “Ara ja no es ve a conversar. Hi ha molta avarícia: només es ve a guanyar”. Deu ser que el Viña do Val, s’ho val ©BcnSingular

 

1.Club de Petanca La Tripleta, Jardins del Clot de la Mel 

*Apolinar Martínez va morir l’agost de 2012

4 comentaris

 • Joan Chaparro

  14/12/2010 12:27

  Ei, deuria ser una competició molt emocionant,….. una abraçada

 • ANDREU CATALA MASSOT

  17/05/2011 19:43

  ES LA MEJOR PETANCA DE BARCELONA Y LOS SABADOS Y DOMINGOS INSUPERABLE YA QUE HAY UNOS PREMIOS MUY BUENOS

 • angela vinent

  03/10/2011 11:51

  Ahir (2 d’octubre 2011) vam passejar pel Clot amb l’objectiu d’anar a fer el vermutet de diumenge a Ca la Paqui. Feia molt de temps que no hi havia anat i volia recordar el gust de les anxoves per comparar-les amb les de la bodega de Pere IV. Crec que estan molt igualades. Abans de descobrir les de Pere IV havia dit que les de la Paqui eren les millors de Barcelona. Després vaig canviar a les de Pere IV. Ara dubto. Les hauria de provar una al costat de l’altre. Ah, però a part del gust de les anxoves, la bodega de Pere IV és irrepetible amb un ambient més que singular.

 • andreu catala massot

  20/08/2012 13:50

  hoy estamos de luto en el club ya que el antigüo presidente (APOLINAR MARTINEZ) ha fallecido despues de estar un tiempo enfermo descanse en paz 20/8/2012

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús