Poncelet Cheese Bar BCN

Top 100 Restaurants (Secció Nous al Barri, Les Corts)

 

Oda al formatge

L’olor, tan bon punt s’hi entra, no enganya: aquí, el formatge és rei i amo. El Poncelet Cheese Bar BCN repeteix el concepte del restaurant inaugurat primer molt a prop del passeig de la Castellana, a Madrid, que busca prestigiar un producte que a l’estat es consumeix encara molt per sota de la mitjana europea. Fullejant l’extensa carta, predic que va per bon camí: torrija calenta de San Simón Da Costa fumat, endívies tèbies confitades en aigua de Gorgonzola, filet de boví amb Valençay, raclette holandesa amb trufa negra… el cas és que tingui l’ingredient estrella, protagonista absolut si es prefereix optar per una taula de degustació. De formatges, n’hi ha per donar i per vendre, unes 150 varietats d’una desena de països, i cadascú pot fer la selecció que consideri oportuna. El més assenyat, però, és deixar-se aconsellar.

El Sergio Martínez és mestre afinador. Ell s’encarrega de dur els formatges artesans al seu punt òptim de maduració, els quals esperen el seu moment a la cava en forma de diamant i feta amb fusta de roure que es troba a la vista de tothom. També és qui els talla -com si d’una barra de sushi es tractés- davant dels clients, i qui els serveix, acompanyats de fruits secs, melmelada o codony, i del vi, preferentment blanc, o la cervesa que resulti més adient. El comensal rep, a més, una fitxa amb informació detallada de la tria, la seva procedència, l’animal del qual prové, el tipus de llet utilitzada -sol ser crua- i la seva intensitat. Tanta cura té una explicació. “El formatge és cultura”, em diu el Sergio, “però falta creure’ns-ho” ©BcnSingular

 

Poncelet Cheese Bar, av.Sarrià 50.

Tel. 93.249.29.00. Obert de dilluns a diumenge, de 8.30 a 24 h

Inclòs a la ruta 144 (Les Corts Diagonal)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús