Entrades amb l'etiqueta ‘Cafeteries’

Cafè gelat de la casa (Tast & Cafè)

dijous, 10/04/2014

Top 100 Begudes (Secció Ho he provat, Pedralbes)

 

De la menta a la llimona

 

“No hi ha forma humana de treure-ho”. El Josep es refereix als aparells compressors d’aire condicionat, instal·lats fa dècades a l’exterior, ocupant part de la vorera, i ben dissimulats. Aquesta entrada que sobresurt de la façana no passava, en canvi, inapercebuda entre el veïnat, ni tampoc el verd botella del restaurant que acollia, A la Menta; després, i durant poc temps, Ciao Menta; i que ara afronta una nova etapa, repintat de color crema. Dos excambrers del Bar Dole s’han posat al capdavant del negoci i ofereixen plats senzills i casolans per dinar i una varietat d’entrepans i truites, a més de croissants de la pastisseria Sacha del veí Sarrià. Però allò que sobretot distingeix l’establiment refundat pel Josep Simón i el Jordi Vidal és el cafè: vellutat, aromàtic, que no deixa regust amarg i “que no trobaràs enlloc a uns quilòmetres a la rodona”.

 

 

Tampoc una de les opcions més refrescants, que sí que es pren molt al Llevant valencià: el cafè gelat. La beguda, encara calenta, s’aboca a una gerra i es deixa macerar cada matí a la nevera amb sucre i pell de llimona. Avui forma part d’una llista d’especialitats virtual que es transmet boca-orella i que també inclou el cafè suau, típic a les terres de l’Ebre. Tast & Cafè, obert aquest abril, ha recuperat la barra, desapareguda fa anys, i es disposa a recuperar tambe la clientela a la qual els anteriors amos del local no van saber cuidar. El cafè gelat a la llimona és una bona carta de presentació, però més ho són les ganes posades i el magnífic tracte dispensat ©BcnSingular

 

Tast & Cafè, pg.Manuel Girona 50.

Obert de dilluns a divendres, de 7 a 18 h i dissabtes de 7 a 14 h

Adam Mood Cafè

dilluns, 3/02/2014

Top 100 Cafeteries (Secció Nous al Barri, Sagrada Família)

 

Allà on s’acaba el barri

A l’extrem nord del barri de la Sagrada Família no hi ha turistes, com a molt quatre despistats. Però hi ha veïns. I feia temps que reclamaven algun lloc acollidor a la zona on poder passar l’estona. Amb la inauguració de l’Adam Mood Cafè, el desembre passat, els seus desitjos probablement s’han acomplert, i amb escreix. El local, blanc “per donar-li amplitud”, ha canviat de cap a peus respecte com era quan el regentaven uns xinesos mesos enrere. La crisi i una filla que amb prou feines veia van convèncer el Jordi Adam -amb experiència a la Hofmann i com a cuiner de l’Hotel Arts- de tornar a Barcelona. Hi va sumar les ganes d’engegar un nou projecte, menys estressant, i moltes dosis de paciència. Obrir un bar no és bufar i fer ampolles, ni barat, però com diu ell, “qui res no arrisca, res no té”.

Pot estar-ne content, com ho estarà també qui segui a un dels sofàs per degustar un cafè ecològic, un pastís de pastanaga o xocolata -servit amb coberts de fusta- o un te amb cirera i canyella. Una altra opció són les amanides, fetes al moment i que són perfectes per a un dinar lleuger. Amb l’arribada del bon temps, la clientela podrà estrenar a més una terrassa interior que transmet molt bon rotllo. Potser sí que li manca una cosa a l’establiment: dir-se Adam Good Mood Cafè. Perquè no hi hagi dubtes ©BcnSingular

 

Adam Mood Cafè, c.Sant Antoni Maria Claret 182. Tel. 93.667.82.43

Obert de dilluns a divendres de 8 a 20 h

La cafeteria perfecta

dimecres, 3/04/2013

Papas & the Mamas se suma a la moda child friendly en un local propici del Poblenou

x

L’Omar Sayol i l’Enric Loizu eren amics, i ara són amics i socis. El primer es va quedar sense feina i el segon, en plena crisi dels 40, tenia alguna cosa al cap “però no sabia ben bé què”. Aviat, la idea d’obrir una tenda que alhora fos cafeteria va anar madurant fins que ja no va ser possible fer marxa enrere: a tocar de casa de l’Enric havia quedat lliure l’espai que ocupava una entitat bancària, idoni per engegar el seu projecte. La llum que penetra dins l’establiment i l’amplitud hi jugaven a favor. També la família -que s’hi ha bolcat- els ho ha posat fàcil. Sense anar més lluny, la Mireia, dona de l’Enric i dietista, qui s’ha encarregat de la part del local que és botiga, i que reuneix una gran varietat de productes saludables.

 

xxx

 

 

 

 

 

 

xxx  xxx

La zona per prendre un refrigeri i esmorzars i dinars lleugers s’apunta igualment a la cuina artesana i ecològica tot i que l’Enric confessa que no en són “uns talibans”. I per rematar la jugada, Papas & the Mamas està pensat expressament per anar-hi amb la quitxalla, que té el seu petit racó, amb joguines, contes i una pissarra. Per les tardes, això, de fet, comença a semblar una guarderia. Als matins, en canvi, s’hi vol potenciar les reunions de feina. “Es tracta -resumeix l’Enric- de crear un lloc agradable per a tots. Pares i fills, en definitiva”. M’estranyaria, però, que la tieta soltera no s’hi deixés caure.

xxx

xxx

Papas & the Mamas, rbla.Poblenou 127-129 (Poblenou). Tel.93.485.67.93

De dill. a div. de 9 a 20h; diss., de 10 a 21h; i dium., de 10 a 14h i de 16 a 20h

Ruta 1 – Poblenou / Rambla del Poblenou

La barra anticrisi del Cafè de l’Òpera

dimarts , 11/09/2012

xxx

No em direu que no fa pena que un establiment històric com el Cafè de l’Òpera, on, que jo recordi, no cabia ni una agulla durant els anys noranta, presenti cada tarda un ambient tan desangelat a dins del local. Els mateixos amos del negoci reconeixen que no han tingut més remei que abraçar el turista, que per una cervesa pot arribar a pagar 9 euros, quan les terrasses costen el que costen, i la Rambla està com està. De degradada, s’entén.

Ara, sense renunciar als preus desorbitats que claven per seure fora, han decidit, però, concedir-nos el plaer de poder gaudir de la barra i no haver per això de morir en l’intent. Un cafè costa 90 cèntims; un tallat, 1€; i un cafè amb llet, 1,20€, sempre que es demani (o es pagui, no ens ha quedat clar) abans de les cinc de la tarda. Qui sap?, potser hauran d’acabar ampliant el taulell i posar algú perquè organitzi bé les cues que es formin a l’entrada… em temo, no obstant, que corredisses no n’hi haurà, per asseure’s en un tamboret.

x

x

Sèrie La Rambla (I) – Barra del Cafè de l’Òpera

Aquest contingut s’ha emès al programa Connexió Barcelona de BTV. Mira’l aquí

La millor cafeteria del Parc Güell

diumenge, 22/01/2012

xxx

El cafè està vetat a les terrasses del Parc Güell, no sigui que la gent es conxorxi per demanar només espressos i el negoci decaigui. Ara bé, ben mirat no hauria de ser així. Si per una Coca-Cola et claven gairebé 4 euros, sorprèn que no serveixin tallats, quan podrien cobrar-te’l a preu de sangria.

xxx

Pòst-its Parc Güell

Cupcakes sense jet lag

dimecres, 12/10/2011

xx

“Has dit que vas a Nova York?… et faria res portar-me una cosa?”. Per demanar que no fos. I tot, per mitja dotzena de cupcakes. Ara, tres anys després, ja no cal que companys de feina com el Tomeu es molestin a dur-me aquestes magdalenes típicament ianquis de la botiga Crumbs del Bryant Park, o que la Montse, quan hi torni, procuri que les de l’Eleni’s del Chelsea Market arribin a Barcelona amb una mica de millor aspecte.

x

xxx

 

xxx

xxxxxxxxxxxxxx

xxx

L’últim descobriment a la ciutat ha estat aquesta botiga de la ronda del General Mitre, una delícia de local amb varietat de pastissos i pastissets, i on prendre un cafè no té sentit si no va acompanyat d’un cupcake. Els de vainilla i xocolata recoberts de gerds, cheese cream o mousse de dulce de leche hi són a totes hores. D’altres, amb trossos de maduixa confitada o lemon curd per sobre, podeu provar de fer-los en els cursos que periòdicament organitzen. L’espai, a més, segueix amb la tendència ja arrelada de presentar els cupcakes dins una atmosfera chic, gairebé de conte, per no desentonar amb aquestes recreacions ensucrades i de colors pastel que em fan parar boig.

xxx

xxx

Be Delight, rda.General Mitre 39 (Tres Torres). Tel. 93. 280.15.06

Horari: de dilluns a divendres, de 8h a 21h; dissabtes i diumenges, de 8h a 15h. Preu cupcakes: 2,5 euros.

Reserves cursos: hola@bedelight.es. Preu: 65 euros, màxim 8 persones.