Entrades amb l'etiqueta ‘Dolços’

El meu primer #crònut

dimarts , 18/06/2013

Des d’avui, a Cal Forner, c.Joan Güell 125 (Les Corts)

x

Pòst-its Les Corts

Crispetes gurmet

diumenge, 2/12/2012

Obre al Gòtic una botiga de popcorn amb gustos diversos, fins i tot de xoriço picant


Els emprenedors tenen sovint aquestes coses. Que, en temps de crisi, decideixen anar a contracorrent, es llancen a la piscina i hi troben aigua. Tampoc no és ser cap geni ensumar-se que el negoci que s’ha inventat en Manuel Giró amb dos companys més pot funcionar. Han triat un producte barat, les crispetes; han escollit un local ben situat, entre Portaferrissa i la Catedral; i han tingut una idea enginyosa, importada dels Estats Units: afegir sabors diferents i, en alguns casos, temptadors, respecte l’oferta de palomitas habitual. La gent no acudirà en massa a comprar crispetes de xoriço picant o de pizza, però les de formatge i les de caramel -fins i tot, si es vol, barrejades- segur que tenen més sortida: poden arribar a ser addictives. Llàstima que els preus (una bossa mini de paper costa 3,70€; una jumbo, 8,70€) ens convulsin. Tan malament anem que no estem ni per gastar en crispetes? Això em temo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top 2500 Barcelona Singular

Popcorner, c.Boters 15 (Gòtic). Horaris: per determinar

Ruta 4 – Gòtic / Barri del Pi. Parada núm.15

Dolços de primera necessitat

diumenge, 24/06/2012

La Pastisseria ofereix les creacions de Josep Maria Rodríguez celebrades mundialment

xxx

xxx

Consultant el currículum de Josep Maria Rodríguez Guerola, podríem pensar que ens trobem davant d’un pastisser que segurament ja ho ha donat tot en aquesta professió, i que, ara, per mèrits propis, viu de renda. Aquest alumne avantatjat de la Hoffman, ha fet carrera als obradors d’Oriol Balaguer, el Foix de Sarrià i la Pastisseria Totel d’Alacant, propietat de Paco Torreblanca, probablement el mestre de qui més n’ha après, juntament amb Yann Duytsche, de la Dolç de Sant Cugat. Rodríguez Guerola ha tocat les estrelles treballant als restaurants Miramar i Zuberoa, i a la Pâtisserie Faunchon de París, la crème de la crème. Des de fa tres mesos regenta amb el seus pares un negoci molt llaminer a l’Esquerra de l’Eixample. Té 27 anys.

xxx

xxx

 

 

 

 

 

 

xxx

xxx

Rodríguez Guerola va ser un dels triomfador absoluts de l’edició 2011-2012 de la Coupe Du Monde de la Pâtisserie, gràcies a dues espectaculars creacions, la Rosa dels Vents i Mandarin Express. Són la millor alternativa a les coques de Sant Joan, un assortit que no es queda curt. D’entre totes, me’n proposa una feta de brioix, i amb galeta cruixent d’ametlla, perles de xocolata, cirera natural i sucre perlat. El règim haurà d’esperar.

xxx

xxx

L’afició pastissera d’aquest jove talent li ve d’observar l’àvia. “Ella em va despertar la curiositat”. Avui és ell qui centra totes les mirades, i no vol defraudar. “La qualitat del producte és innegociable, i sabem que té un preu, però l’objectiu que ens hem proposat és arribar a tothom”. Potser per això, La Pastisseria és també forn i cafeteria, i exhibeix a les vitrines pastissets individuals que, per 4 euros, ens conviden a perdre els sentits. “El Tatin mini de poma, has de provar el Tatin!”, m’indica un client entusiasta. Jo, però, ja fa estona que m’he fixat en unes altres postres: una versió de la Rosa dels Vents i del Mandarin Express servides en got, i que es recomana acompanyar d’un vi dolç, o d’una copa de xampany o de cava.

La crisi, a en Josep Maria, no li fa por. Ni tampoc l’àmplia oferta de pastisseries de nivell que tenim a Barcelona. “Aquí, com a París, hi ha espai per a tots, està demostrat”. En altres paraules, els dolços són un producte de primera necessitat. I en particular, aquests. De fet, el dubte és quin ho és abans: si la mousse d’avellana, el pink de gerds o la lionesa de crema amb plàtan.

xxx

xxx

 

 

 

 

 

 

 

x

La Pastisseria, c.Aragó 228 (Antiga Esquerra de l’Eixample). Tel. 93.451.84.01

De dilluns a divendres, de 8 a 14h i de 17 a 20h, dissabtes de 9 a 14 i de 17 a 20h, i diumenges de 9 a 14h

Ruta 1 Antiga Esquerra de l’Eixample:  Universitat i el Gaixample

La mida perfecta

dissabte, 14/01/2012

 xxx

“Te l’embolico?” “És una broma? Me’l menjo”. Els forns Vergés de la ronda de Sant Antoni tempten els passavolants amb uns croissants descomunals a l’aparador. Al seu costat, les berlines gegants semblen donetes. I les normals, filipinos.

xxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Forn Vergés (abans La Ronda), rda.Sant Antoni 59 (Sant Antoni). Tel.93.454.58.21

Preu croissant de la foto farcit de nutella: 15 euros. Preu berlines gegants: 3 euros.

Digueu-me ianqui

divendres, 18/11/2011

Taste of America, un festival de productes dels EUA per fi a l’abast dels barcelonins

Fotos: Montse García

x

Res del que omple aquestes prestatgeries ajudarà a aprimar-nos. Però si ens comportem, potser encara podrem repetir la setmana que ve, i aprovisionar-nos, aquesta vegada, d’un chile con queso de la nova gamma de Stonewall Kitchen, d’un glacejat de llimona de Duncan Hines per a untar als pastissos home-made, i d’aquest Nesquik que té gust de plàtan i no de Nesquik, i que em poso, oh sacrilegi, barrejat amb el cafè amb llet de primera hora del matí.

xxx

 

 

xxx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

xxx

xxx

Taste of America és, efectivament, la Perdició. Quan vaig estar a la botiga de Madrid, amagada a la part més alta de la senyorial calle Serrano, em feia creus que un local d’aquestes característiques no hagués arribat a Barcelona. Un bon amic, amb qui he compartit estada al seu minúscul pis del barri de Mission, a San Francisco, i que ara torna a viure a quatre passes de casa, se’m va avançar: “Marc, no et creuràs què he trobat Balmes amunt”. Gràcies, Marc Via. Llàstima que no tinguin les cookies de l’Anthony, les millors que he provat mai, i que ell també em va descobrir.xxx

xxx xxx

Qui esperi veure en aquest establiment una rèplica dels supermercats que hi ha a la majoria de ciutats nordamericanes, s’endurà un desengany. No, aquí no s’hi venen gelats en pots que semblen de pintura, ni tampoc -passem ara a l’altre extrem- llet 100% lliure de llet, oli baix en greix, ous sense colesterol i sal sense sodi, que sí que acabaríem trobant en algun dels infinits passadissos del Wal-Mart o d’un Albertsons.

 

xxx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

xxx

En realitat, no tot s’ha pogut importar: hi ha productes transgènics i d’altres que incorporen ingredients artificials probablement poc saludables, que estan vetats a la Unió Europea. No en farem un drama: preparats per a pancakes, bagels congelats, salsa ranch, thousand island o caesar; marshmallows (les nubes de tota la vida) en paquets de 280 grams, sopes Campbell o Coca-Coles amb aroma de vainilla… l’oferta, igualment, és immensa. I a partir d’aquest article, em temo que algunes panxes, també. Feliç Thanksgiving.

xxxque 

xxx

Taste of America, c.Balmes 322 (El Farró). Tel.93.211.97.92

Obert de dilluns a divendres, de 10h a 21h; els dissabtes, de 10.30h a 21h; i els diumenges, d’11h a 14h

També al núm.149 del carrer de Serrano, a Pozuelo de Alarcón i a Alcobendas (Madrid)

xxx

Cupcakes sense jet lag

dimecres, 12/10/2011

xx

“Has dit que vas a Nova York?… et faria res portar-me una cosa?”. Per demanar que no fos. I tot, per mitja dotzena de cupcakes. Ara, tres anys després, ja no cal que companys de feina com el Tomeu es molestin a dur-me aquestes magdalenes típicament ianquis de la botiga Crumbs del Bryant Park, o que la Montse, quan hi torni, procuri que les de l’Eleni’s del Chelsea Market arribin a Barcelona amb una mica de millor aspecte.

x

xxx

 

xxx

xxxxxxxxxxxxxx

xxx

L’últim descobriment a la ciutat ha estat aquesta botiga de la ronda del General Mitre, una delícia de local amb varietat de pastissos i pastissets, i on prendre un cafè no té sentit si no va acompanyat d’un cupcake. Els de vainilla i xocolata recoberts de gerds, cheese cream o mousse de dulce de leche hi són a totes hores. D’altres, amb trossos de maduixa confitada o lemon curd per sobre, podeu provar de fer-los en els cursos que periòdicament organitzen. L’espai, a més, segueix amb la tendència ja arrelada de presentar els cupcakes dins una atmosfera chic, gairebé de conte, per no desentonar amb aquestes recreacions ensucrades i de colors pastel que em fan parar boig.

xxx

xxx

Be Delight, rda.General Mitre 39 (Tres Torres). Tel. 93. 280.15.06

Horari: de dilluns a divendres, de 8h a 21h; dissabtes i diumenges, de 8h a 15h. Preu cupcakes: 2,5 euros.

Reserves cursos: hola@bedelight.es. Preu: 65 euros, màxim 8 persones.

El gelat preferit de l’inspector Closseau

dimarts , 5/07/2011

x

 

Probablement no són els millors gelats de Barcelona, però sí que tenen números de ser els més originals.  Quan avui he anat a la geladeria Maximum de la Rambla (la històrica Los Italianos) no en tenien de foie ni de gaspatxo, com havia llegit, però tant se val: jo anava a la recerca del de Pantera Rosa, i no m’ha decebut. Reconec que la competència era ferotge: gelat de conguito, de galeta Maria, de Nocilla… definitivament, un retorn dolç a la infantesa.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

 

 

 

 

 

 

 

 

xx

Gelat de Pantera Rosa. Maximum, Rbla.dels  Caputxins, 78 (La Rambla). Tel.93.302.30.67

 

Un volcà de sabors a la Barceloneta

dijous, 26/05/2011

Arancino, productes sicilians per endur-se ràpid a la boca

Ens quedava Sicília. Amb les pizzes napolitanes, les piadines de la Romagna i la pasta al dente potser crèiem saber-ho ja tot de la cuina italiana. Estàvem molt equivocats, com m’ha fet veure avui l’Egidia Latona, l’alma mater d’aquesta botiga minúscula del passeig de Joan de Borbó oberta fa dos mesos i que ofereix especialitats dolces i salades per emportar, arribades directament d’Itàlia.

 

El cannolo, una neula cruixent farcida amb ricotta d’ovella, n’és el producte estrella. Us confirmo que omple. Per això mateix els minis a un euro són una bona alternativa. Tant que desapareixen de la vitrina en un tres i no res. També ens tempten la cassata (pa de pessic esponjós, crema de formatge, massapà i xocolata amarga), i els raviolini amb mel i canyella, però la sensatesa s’ha acabat imposant. Demà, amb l’estómac buit, vindran més de gust.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Som gent de mar, venim d’una illa”. L’Egidia i el seu marit Davide estan per aquesta raó encantats de viure a la Barceloneta. Aquí, però, no hi ha volcans. “El nostre poble, Nicosia, es troba a només 50 quilòmetres de l’Etna”. Ara m’explico perquè els arangino tenen aquesta forma piramidal. No tots. Els de Palermo, rodons, també hi són representats. Contenen arròs i n’hi ha de sis varietats, fins i tot de marisc. “Aquest és una invenció nostra, però agrada perquè té un sabor semblant a la paella”. Res: heu de triar el de carn (ragù), que és el típic.

 

Arancino Sapore di Sicilia. Pg.Joan de Borbó 12 (Barceloneta)

Barriada: Sant Miquel del Port

Afanyeu-vos, que la Colomba vola

dimecres, 20/04/2011

x

Si crèieu que el millor forn del Poble-sec s’havia oblidat de la Setmana Santa, aquí teniu la prova que no és així. El dolç més típic per aquestes dates a Itàlia, molt semblant al panettone i amb forma de colom, omple les prestatgeries del Pa Serra. Però per poc temps.

x

Pa Serra, c.de l’Olivera 31 (Poble-sec)

Stollen al Pa Serra: que no us el prenguin!

divendres, 10/12/2010

 

x

No hi ha règims que valguin. Arriben temps difícils si el que es vol és fer bondat. Digueu-m’ho a mi que visc a quatre passes del Pa Serra, al carrer de l’Olivera, i avui m’he adonat que ja tenen els Stolen (sic) a l’aparador. Per pocs dies, n’estic segur, que al Poble-sec hi corre molt golafre. Aquest pa dolç i molt mantegós, farcit amb panses i cobert de sucre glacé, és típic del Nadal a Alemanya. Al segle XV ja el preparaven.  Són més recents els Panettone, unes postres, en aquest cas, tradicionals de Milà, i ara també dels Condis, Bonpreu, Caprabo o Mercadona. Els del Pa Serra són indiscutiblement millors, però no us en dono més detalls, que se’m fa la boca aigua.

x

xxxxxx

Pa Serra, c.Olivera 31 (Poble-sec)