Entrades amb l'etiqueta ‘Dolços’

El meu primer #crònut

dimarts , 18/06/2013

Des d’avui, a Cal Forner, c.Joan Güell 125 (Les Corts)

x

Pòst-its Les Corts

Crispetes gurmet

diumenge, 2/12/2012

Obre al Gòtic una botiga de popcorn amb gustos diversos, fins i tot de xoriço picant


Els emprenedors tenen sovint aquestes coses. Que, en temps de crisi, decideixen anar a contracorrent, es llancen a la piscina i hi troben aigua. Tampoc no és ser cap geni ensumar-se que el negoci que s’ha inventat en Manuel Giró amb dos companys més pot funcionar. Han triat un producte barat, les crispetes; han escollit un local ben situat, entre Portaferrissa i la Catedral; i han tingut una idea enginyosa, importada dels Estats Units: afegir sabors diferents i, en alguns casos, temptadors, respecte l’oferta de palomitas habitual. La gent no acudirà en massa a comprar crispetes de xoriço picant o de pizza, però les de formatge i les de caramel -fins i tot, si es vol, barrejades- segur que tenen més sortida: poden arribar a ser addictives. Llàstima que els preus (una bossa mini de paper costa 3,70€; una jumbo, 8,70€) ens convulsin. Tan malament anem que no estem ni per gastar en crispetes? Això em temo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top 2500 Barcelona Singular

Popcorner, c.Boters 15 (Gòtic). Horaris: per determinar

Ruta 4 – Gòtic / Barri del Pi. Parada núm.15

La mida perfecta

dissabte, 14/01/2012

 xxx

“Te l’embolico?” “És una broma? Me’l menjo”. Els forns Vergés de la ronda de Sant Antoni tempten els passavolants amb uns croissants descomunals a l’aparador. Al seu costat, les berlines gegants semblen donetes. I les normals, filipinos.

xxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Forn Vergés (abans La Ronda), rda.Sant Antoni 59 (Sant Antoni). Tel.93.454.58.21

Preu croissant de la foto farcit de nutella: 15 euros. Preu berlines gegants: 3 euros.

Cupcakes sense jet lag

dimecres, 12/10/2011

xx

“Has dit que vas a Nova York?… et faria res portar-me una cosa?”. Per demanar que no fos. I tot, per mitja dotzena de cupcakes. Ara, tres anys després, ja no cal que companys de feina com el Tomeu es molestin a dur-me aquestes magdalenes típicament ianquis de la botiga Crumbs del Bryant Park, o que la Montse, quan hi torni, procuri que les de l’Eleni’s del Chelsea Market arribin a Barcelona amb una mica de millor aspecte.

x

xxx

 

xxx

xxxxxxxxxxxxxx

xxx

L’últim descobriment a la ciutat ha estat aquesta botiga de la ronda del General Mitre, una delícia de local amb varietat de pastissos i pastissets, i on prendre un cafè no té sentit si no va acompanyat d’un cupcake. Els de vainilla i xocolata recoberts de gerds, cheese cream o mousse de dulce de leche hi són a totes hores. D’altres, amb trossos de maduixa confitada o lemon curd per sobre, podeu provar de fer-los en els cursos que periòdicament organitzen. L’espai, a més, segueix amb la tendència ja arrelada de presentar els cupcakes dins una atmosfera chic, gairebé de conte, per no desentonar amb aquestes recreacions ensucrades i de colors pastel que em fan parar boig.

xxx

xxx

Be Delight, rda.General Mitre 39 (Tres Torres). Tel. 93. 280.15.06

Horari: de dilluns a divendres, de 8h a 21h; dissabtes i diumenges, de 8h a 15h. Preu cupcakes: 2,5 euros.

Reserves cursos: hola@bedelight.es. Preu: 65 euros, màxim 8 persones.

El gelat preferit de l’inspector Closseau

dimarts , 5/07/2011

x

 

Probablement no són els millors gelats de Barcelona, però sí que tenen números de ser els més originals.  Quan avui he anat a la geladeria Maximum de la Rambla (la històrica Los Italianos) no en tenien de foie ni de gaspatxo, com havia llegit, però tant se val: jo anava a la recerca del de Pantera Rosa, i no m’ha decebut. Reconec que la competència era ferotge: gelat de conguito, de galeta Maria, de Nocilla… definitivament, un retorn dolç a la infantesa.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

 

 

 

 

 

 

 

 

xx

Gelat de Pantera Rosa. Maximum, Rbla.dels  Caputxins, 78 (La Rambla). Tel.93.302.30.67

 

Un volcà de sabors a la Barceloneta

dijous, 26/05/2011

Arancino, productes sicilians per endur-se ràpid a la boca

Ens quedava Sicília. Amb les pizzes napolitanes, les piadines de la Romagna i la pasta al dente potser crèiem saber-ho ja tot de la cuina italiana. Estàvem molt equivocats, com m’ha fet veure avui l’Egidia Latona, l’alma mater d’aquesta botiga minúscula del passeig de Joan de Borbó oberta fa dos mesos i que ofereix especialitats dolces i salades per emportar, arribades directament d’Itàlia.

 

El cannolo, una neula cruixent farcida amb ricotta d’ovella, n’és el producte estrella. Us confirmo que omple. Per això mateix els minis a un euro són una bona alternativa. Tant que desapareixen de la vitrina en un tres i no res. També ens tempten la cassata (pa de pessic esponjós, crema de formatge, massapà i xocolata amarga), i els raviolini amb mel i canyella, però la sensatesa s’ha acabat imposant. Demà, amb l’estómac buit, vindran més de gust.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Som gent de mar, venim d’una illa”. L’Egidia i el seu marit Davide estan per aquesta raó encantats de viure a la Barceloneta. Aquí, però, no hi ha volcans. “El nostre poble, Nicosia, es troba a només 50 quilòmetres de l’Etna”. Ara m’explico perquè els arangino tenen aquesta forma piramidal. No tots. Els de Palermo, rodons, també hi són representats. Contenen arròs i n’hi ha de sis varietats, fins i tot de marisc. “Aquest és una invenció nostra, però agrada perquè té un sabor semblant a la paella”. Res: heu de triar el de carn (ragù), que és el típic.

 

Arancino Sapore di Sicilia. Pg.Joan de Borbó 12 (Barceloneta)

Barriada: Sant Miquel del Port

Afanyeu-vos, que la Colomba vola

dimecres, 20/04/2011

x

Si crèieu que el millor forn del Poble-sec s’havia oblidat de la Setmana Santa, aquí teniu la prova que no és així. El dolç més típic per aquestes dates a Itàlia, molt semblant al panettone i amb forma de colom, omple les prestatgeries del Pa Serra. Però per poc temps.

x

Pa Serra, c.de l’Olivera 31 (Poble-sec)

Stollen al Pa Serra: que no us el prenguin!

divendres, 10/12/2010

 

x

No hi ha règims que valguin. Arriben temps difícils si el que es vol és fer bondat. Digueu-m’ho a mi que visc a quatre passes del Pa Serra, al carrer de l’Olivera, i avui m’he adonat que ja tenen els Stolen (sic) a l’aparador. Per pocs dies, n’estic segur, que al Poble-sec hi corre molt golafre. Aquest pa dolç i molt mantegós, farcit amb panses i cobert de sucre glacé, és típic del Nadal a Alemanya. Al segle XV ja el preparaven.  Són més recents els Panettone, unes postres, en aquest cas, tradicionals de Milà, i ara també dels Condis, Bonpreu, Caprabo o Mercadona. Els del Pa Serra són indiscutiblement millors, però no us en dono més detalls, que se’m fa la boca aigua.

x

xxxxxx

Pa Serra, c.Olivera 31 (Poble-sec)