Entrades amb l'etiqueta ‘Forns i pastisseries’

English muffins (Be My Bagel)

dimecres, 10/09/2014

Top 100 Pans (Secció Ho he provat, Vila de Gràcia)

 

L’últim (i reeixit) experiment

El xef del Majestic, el de l’Arts i el del Hilton. Tots tres han sucumbit al desig d’incorporar als seus respectius hotels bagels d’aquest forn de Gràcia, i s’han entusiasmat també amb l’última provatura del Carles Ricart, suggerida per un d’ells. L’english muffin no és res nou; als països del vell Imperi Britànic es pren amb regularitat des de fa segles, i per als anglesos és gairebé tan sagrat a mitja tarda com el te de les cinc. L’invent consisteix en una recepta única -que no desvirtua l’original- i molt equilibrada. “Hi poso poc de tot, margarina en lloc de mantega i… no, millor no ho diguis”.

Conec el Carles i sé que les coses no li surten perquè sí. És un pencaire, i sap escoltar i atendre les demandes dels clients. Fa els millors bagels de Barcelona i el mateix diria dels english muffins si no fos perquè ara per ara no té competència: només aquí s’elaboren a la planxa de manera artesanal. “Molts que vénen i els descobreixen es pensen que són panets, però els proven i tornen”. També n’ofereix farcits, per a un piscolabis o un dinar lleuger, i, segons demanda, en ven amb farina d’espelta ecològica. “M’agrada innovar”, em diu. I sense esforç aconsegueixo treure-li que ja treballa en un nou producte. Tot i que m’ha faltat tastar-lo, l’he vist i us dic jo que el paio, novament, l’ha clavat ©BcnSingular  

Be My Bagel, c.Planeta 37. Tel. 647.69.51.13

Obert de 9.30 a 14.00h i de 17 a 20.30h, diss. de 10 a 14.30h i de 18 a 21.30h i dium. de 10.30 a 14h

El meu primer #crònut

dimarts , 18/06/2013

Des d’avui, a Cal Forner, c.Joan Güell 125 (Les Corts)

x

Pòst-its Les Corts

A sis parades en metro d’everything

dimarts , 14/05/2013

Be My Bagel, un forn rodó en el cor dels artesans de Gràcia

xxx

Ja fa quinze anys que en Carles Ricart va iniciar el seu idil·li particular amb els bagels. Ha estat, però, a la seva botiga de Gràcia, oberta el 2010, on ha aconseguit afermar-se com a forner capaç fins i tot de convèncer un novaiorquès que aquest pa rodó és tan català com el que més. No ho diu només perquè hi ha introduït gustos típicament mediterranis. “O és que una baguet no ho és, tampoc? He après a fer bagels aquí, en faig desenes cada dia i gent catalana com tu no falleu mai”. Amb això té raó, tot i que he d’admetre que jo em sento també una mica ianqui. La meva germana crec que gens, i també n’és assídua.

Aquest emprenedor ha posat el llistó molt alt: fa els millors bagels de la ciutat. I si en localitzeu en algun altre establiment (al Poblenou, per més pistes) d’igual de bons, són seus. Que, en plena crisi, un negoci com aquest s’expandeixi té mèrit. I més encara quan no té cap mena d’intenció de desbancar la barra de quart. “Són compatibles”, assegura en Carles. El secret? Oferir un bon producte, barat i que mata la gana. Poseu-li el que sigui, everything. I si podeu, torreu-lo. A mi -per als qui no m’heu entès- m’entusiasma el que porta per sobre de tot: ceba, sèsam i rosella.

xxx

xxx

xx

x

 

x

 

 

x

x

El bagel és d’origen semític, ja apareix en jeroglífics dels antics egipcis i va ser adoptat, primer, pels jueus de Terra Santa, i, molt després, pels països anglosaxons. La seva massa és tan consistent que sobrevivia a qualsevol inclemència, i el forat al mig en facilitava el trasllat. “No hi ha un pa més arcaic que aquest. És l’únic al món que es bull abans de posar-lo al forn, i per protegir-lo de la intempèrie, se li llançava mel a l’aigua, com es fa encara ara. Per això té aquesta crosteta”. En Carles és un artesà. Com ho són molts als carrers de l’entorn de la plaça del Sol, reparin pianos, treballin de fusters o esmicolin rajoles per crear un mosaic. Els bagels s’estan quedant sense. “Et costarà trobar un lloc on els facin com jo a mà, tothom avui té màquines”. Per què buscar, doncs. Diria que després d’escriure aquest article, m’enyoro menys de Nova York i, en canvi, una mica més de la veïna Vila de Gràcia.

x

Aquest contingut s’ha emès al programa Connexió Barcelona de BTV. Mira’l aquí

xA

Top 1000 Barcelona Singular

Be My Bagel, c.Planeta 37 (Vila de Gràcia). Tel. 647.69.51.13

Obert de 9.30 a 14.00h i de 17 a 20.30h, diss. de 10 a 14.30h i de 18 a 21.30h i dium. de 10.30 a 14h

Ruta 4 – Vila de Gràcia / Plaça del Sol

La mida perfecta

dissabte, 14/01/2012

 xxx

“Te l’embolico?” “És una broma? Me’l menjo”. Els forns Vergés de la ronda de Sant Antoni tempten els passavolants amb uns croissants descomunals a l’aparador. Al seu costat, les berlines gegants semblen donetes. I les normals, filipinos.

xxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Forn Vergés (abans La Ronda), rda.Sant Antoni 59 (Sant Antoni). Tel.93.454.58.21

Preu croissant de la foto farcit de nutella: 15 euros. Preu berlines gegants: 3 euros.