Entrades amb l'etiqueta ‘Top 100 Bars-cafeteries’

Adam Mood Cafè

dilluns, 3/02/2014

Top 100 Cafeteries (Secció Nous al Barri, Sagrada Família)

 

Allà on s’acaba el barri

A l’extrem nord del barri de la Sagrada Família no hi ha turistes, com a molt quatre despistats. Però hi ha veïns. I feia temps que reclamaven algun lloc acollidor a la zona on poder passar l’estona. Amb la inauguració de l’Adam Mood Cafè, el desembre passat, els seus desitjos probablement s’han acomplert, i amb escreix. El local, blanc “per donar-li amplitud”, ha canviat de cap a peus respecte com era quan el regentaven uns xinesos mesos enrere. La crisi i una filla que amb prou feines veia van convèncer el Jordi Adam -amb experiència a la Hofmann i com a cuiner de l’Hotel Arts- de tornar a Barcelona. Hi va sumar les ganes d’engegar un nou projecte, menys estressant, i moltes dosis de paciència. Obrir un bar no és bufar i fer ampolles, ni barat, però com diu ell, “qui res no arrisca, res no té”.

Pot estar-ne content, com ho estarà també qui segui a un dels sofàs per degustar un cafè ecològic, un pastís de pastanaga o xocolata -servit amb coberts de fusta- o un te amb cirera i canyella. Una altra opció són les amanides, fetes al moment i que són perfectes per a un dinar lleuger. Amb l’arribada del bon temps, la clientela podrà estrenar a més una terrassa interior que transmet molt bon rotllo. Potser sí que li manca una cosa a l’establiment: dir-se Adam Good Mood Cafè. Perquè no hi hagi dubtes ©BcnSingular

 

Adam Mood Cafè, c.Sant Antoni Maria Claret 182. Tel. 93.667.82.43

Obert de dilluns a divendres de 8 a 20 h

Alícia a l’Eixample de les meravelles

dimarts , 13/03/2012

Pudding, molt més que una cafeteria child friendly

xxx

Que estem en crisi, no cal que ens ho recordin. Però la Kamela Koughouli va més enllà: “vivim una crisi d’idees, i això és terrible”. Es refereix a nosaltres: catalans, europeus, moguts per una “obsessió consumista” que no entén ni aprova. Ho diu ella, que ha viscut molts anys als Estats Units, i d’on valora que les escoles posin molt entusiasme a potenciar el talent i la creativitat dels més petits. “Aquí no passa”, sentencia. Podem estar-hi o no d’acord, però inventiva, almenys, no li’n falta. Pudding n’és la prova.

La Kamela acaba d’estrenar a la Dreta de l’Eixample un espai amb el qual vol contribuir a omplir aquest buit que diu haver detectat. “Hem d’ensenyar els nostres fills a pensar”. La manera: fent-los participar en activitats que els ajudin a prendre consciència social; que opinin, que tinguin iniciativa, i que desenvolupin la seva imaginació jugant, aprenent, interactuant.

xxx

 xxx

 

 

 

 

 

 

 

 

xxx

El local, decorat per l’interiorista Jaime Beriestain, ho facilita. Però també hi contribueixen un conjunt d’eines a l’abast dels nens, com ara tauletes electròniques o una pissarra gegant on compartir-hi pensaments; a més de diversos tallers, i projeccions… d’òpera!  Tan trencadora pretén ser la proposta que fins i tot les celebracions d’aniversari es preparen tenint en compte les aportacions de l’amfitrió de la festa, qui pot personalitzar el lloc al seu gust, i escollir-ne el tema.

xxx

xxx

La cirereta d’aquest pudding és el seu servei de cafeteria. Amanides i plats del dia, sempre amb ingredients naturals i frescos;  un brunch bastant complet els dissabtes; entrepans, i un assortiment de pastissos casolans, completen l’oferta d’aquest indret de conte que, no, no hem somiat.

xxx

xxxx

 

 

 

 

 

 

 

 

 

xxx

Top 1000 Barcelona Singular

Pudding, c.Pau Claris 90 (Dreta de l’Eixample). Tel.93.676.10.25

Obert de dilluns a dissabte, de 7.30 a 21h

 

Glops de felicitat a l’Eixample més “cool”

dissabte, 17/09/2011

Cosmo, una cafeteria i galeria d’art idònia per passar-hi una tarda sencera

Fotos: Montse García

 

Hi ha cafeteries, i cafeteries. Però només en aquesta aconseguireu tocar les estrelles. El bar Cosmo no ha celebrat encara els dos anys de vida, i ja ens té el cor robat. El nostre i el de tants veïns i passavolants atrets pel blanc de les seves parets i pels colors llampants de les seves obres d’art.

 

 

 

 

 

 

 

 

 xxx

x

Els artífexs d’aquest local sorprenent són una parella ben curiosa. Ella, la Regina, és mexicana; ell, el Thomas, danès. No s’ho van pensar dues vegades, o potser sí, però el cert és que, avui, el Cosmo és el resultat d’allò que l’un i l’altre havien anhelat.

“No voldríem que es perdés aquest sentiment de familiaritat amb els clients, perquè és precisament aquest bon rotllo el que ens ha dut fins aquí”, em comenta la Regina. “El dia que ja no ens vinguin a deixar claus o maletes, serà que alguna cosa falla”. No ho sé, suposo que sempre ens quedarien els sucs, l’especialitat de la casa. El de taronja, pastanaga, poma i gingebre és exquisit.

El desig futur de la Regina i el Thomas és potenciar l’espai reservat per a exposicions d’autors no consagrats. “Volem pensar que podrem acabar vivint de la galeria, i no dels cafès com fins ara. Però ens temem que no serà fàcil: la gent d’aquí no gasta en art si el firmen desconeguts. Això no passa als nostres països”.

x

xxxxxxx

 

 

 

 

 

 

 

x

Abandono el Cosmo però a mi no m’abandona la felicitat. Aquest primer tast d’Enric Granados és un edèn per on no hi passen cotxes. I pel que fa a la resta de trams, en res s’assemblen ja al carrer lleig i gris que, durant molts anys, els residents de les cases que donen a Balmes van utilitzar com a traster i aparcament improvisat.

 

x

Top 1000 Barcelona Singular

Cosmo, c.Enric Granados, 3 (Antiga Esquerra de l’Eixample). Tel. 93.453.70.07

De dilluns a dijous, de 8.30h a 22h. Divendres i dissabtes, de 12h a 22h. Diumenges, de 14h a 22h.

Barriada: Universitat