Llums, càmera,…Beirut, I love you

Un diumenge  qualsevol.  Són les del 6 del matí i em desperto sentint un…action! És habitual despertar-se el cap de setmana a hores intempestives gràcies als crits dels venedors ambulants, dels cotxes-megàfon dels partits polítics fent campanya o de la veïna veient alguna telenovela turca a tot drap. Però aquesta vegada em trobava davant d’una nova sorpresa matinera.

Vaig obrir un ull mandrós i vaig espiar rere les cortines. Allà em vaig trobar al meu amic i veí envoltat de càmeres, maquillatge i el glamour de tots els moderns de Beirut (sí, sí com a Barcelona ulleres de pasta, samarretes de l’època del Cobi i victòries de les de quan érem petits). Llavors hi vaig caure. És un dels protagonistes d’una nova sèrie amateur que ha començat a emetre’s per la televisió local. I la sèrie es grava …al meu edifici.

La sèrie en qüestió es diu Beirut, I love you i s’emet un cop per setmana  en horari de màxima audiència, just abans del telenotícies vespre. La fòrmula és molt senzilla: una idea que triomfa a youtube, poc pressupost i un equip motivat de joves talents. Continuen la traça iniciada per Shankaboot, la primera sèrie emesa exclusivament per internet en llengua àrab. Seguida per milers de persones, està finançada per la BBC i acaba de guanyar un premi Emmy.

Fa un parell d’anys, tres amics amb una càmera a l’espatlla van gravar un curtmetratge sobre la història d’amor de dos libanesos. Sense embuts, amb plantejament, nus i desenllaç. Fou un èxit rotund a youtube i la LBC, la principal cadena de televisió del país, els va proposar de crear una sèrie desenvolupant la història dels dos personatges, la Yasmine i el Tarek. El resultat és una mostra de la vida dels joves libanesos, que no són com els seus pares i que no tindran fills com ells.

Tot i  la manca de son, m’agrada ser testimoni de petits tresors com aquest. Al cap i a la fi, jo també m’estimo Beirut. A vegades.

I aquí teniu el primer capítol. En àrab, però subtitulat en anglès (menys excuses per no veure’l)

http://youtu.be/eJYAwC_4yRc

3 comentaris

 • Sir William Temple

  30/07/2011 19:24

  Ja la mira aquesta sèrie el telespectador catxondo d’Homs?

 • Aloma Garcia Grau

  01/08/2011 9:47

  Li haurem de preguntar…molt probablement.

 • kim martinez

  09/08/2011 23:52

  hola,
  per fi algú diu alguna cosa de beirut amb sentit, moltes gràcies aloma! disfruti molt aquesta ciutat tan maca. va bé!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús