Un infant, un somriure

©Samuel Rodríguez_PSF

Per cada infant, un somriure. Així de simple, així de punyent. La primera setmana de desembre ens van visitar Pallassos Sense Fronteres. Dos acròbates catalans i dos acròbates belgues, acompanyats per Jaume Mateu, l’inconfusible Tortell Poltrona, van fer riure a més de 5400 infants refugiats sirians i palestins al Liban, a més dels seus professors, veïns i pares.

Ja coneixia la seva feina i els havia vist actuar anteriorment al Liban, però cada vegada l’experiència és indescritible. En el món de la cooperació es parla de desenvolupament, empoderament i d’enfortiment de capacitats cada dia, i en èpoques d’emergènciai conflicte de  resiliència, de refugi, d’abric i de necessitats bàsiques. Però ningú parla de normalitat, de somriures i d’instants de joia compartida. I aquests instants moltes vegades són més fructífers que qualsevol altre projecte.

Vestint vestimentes colorides el Benjamin, el Joris, l’Alba i en Quim, tots ells professionals del circ, van mostrar un tast del seu art amb números de roda de circ, impuls i bàscula. Intercalat amb les acrobàcies, en Tortell Poltrona va deleitar els infants amb jocs de mans, de barrets i de micròfons i és clar, la mítica puça.

Pallassos sense fronteres neix el 1993, quan en Tortell Poltrona fou convidat a actuar en un camp de refugiats a Croàcia. L’espectacle va tenir una rebuda inesperada i més de 700 nens i nenes van assistir-hi. Després d’aquesta experiència es va fundar Pallassos, amb l’objectiu d’utilitzar el riure i l’humor com a recolzament psicològic per a comunitats en dificultat.

Se’n podrien dir mil coses dels pallassos que viatgen arreu del món repartint il·lusió, però les imatges parlen per si soles. Ofereixen humor i reben riures. Aqui els teniu en acció. I més avall algunes de les magnífiques fotos del Samuel Rodriguez que els va acompanyar durant l’expedició.

©Samuel Rodríguez_PSF

©Samuel Rodríguez_PSF

©Samuel Rodríguez_PSF

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús