Mentoria per una societat inclusiva

rossinyol.jpgDes de que vaig conèixer el Projecte Rossinyol a la Universitat de Girona, que tenia ganes de parlar-ne. Al projecte europeu Nightingale (Rossinyol) hi participen universitats i escoles d’arreu d’Europa, i la UdG n’és un dels membres més destacats.

La idea que hi ha darrera del projecte és que uns mentors (estudiants universitaris) acompanyin periòdicament un nen/a d’origen estranger per tal que conegui diferents espais de la ciutat, llocs d’oci o espais culturals on difícilment accediria. De tant en tant també s’organitzen reunions i trobades on participen tots els mentors i els infants. L’objectiu és accelerar el procés d’integració cultural, social i lingüística d’aquests nens. Fins avui s’han anat incrementant el nombre d’universitaris que participen en el projecte, així com el nombre d’infants en mentoria, que ja sobrepassen el centenar.

És un d’aquests projectes per treure’s el barret. La mentoria, a més, no només és bona per l’infant nouvingut, sinó que també és molt positiva per a l’universitari, que gràcies a la relació que s’estableix entra en contacte amb altres cultures. Només cal veure els vídeos de la pàgina web del projecte per copçar que bé està funcionant la iniciativa.

1 comentari

  • Tweets that mention Mentoria per una societat inclusiva – Ara.cat — Topsy.com

    10/12/2010 11:57

    […] This post was mentioned on Twitter by Eduard Muntaner and Of. Cooperació UdG, Pau Blasco Franch. Pau Blasco Franch said: RT @eduardm Del blog a ARA.cat: Mentoria per una societat inclusiva http://dlvr.it/B5qjC […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús