El somni de la Mahesh

Maheshwari.jpg

La Maheshwari, una de les alumnes de Shanti Bhavan, vol ser cardiòloga. És un somni que difícilment una dàlit (intocable) d’una zona rural del sud de l’Índia podria arribar mai a assolir. Shanti Bhavan però, l’ha educada i preparada per a poder tirar endavant tot el que ella es proposi. Coneixo personalment a la Mahesh des del 2005, i estic segur que si s’hi esforça ho aconseguirà.

Com ja he fet altres vegades al meu blog Com gotes a l’oceà, i ara des d’aquest Besllums de l’Índia al diari ARA, us proposo conèixer la història personal d’una de les alumnes de Shanti Bhavan, en aquest cas la Mahesh, que ens l’explica en primera persona, relatant moments molt durs, com quan van obligar la seva cosina de 15 anys a casar-se.

Us n’adjunto un fragment que he traduït al català, i si sabeu anglès us recomano molt llegir el seu relat complet aquí.

“[…] Els meus pares em van enviar a Shanti Bhavan perquè no podien pagar la meva educació. Ells no em podien cuidar mentre treballaven, i tenien por que em fes mal vagarejant sola per la pedrera. La seva elecció d’educar-me no només ha influït en mi, sinó també a la meva família. Després de dotze anys d’estada a Shanti Bhavan, he vist un canvi dràstic en la manera de ser de la meva mare. Ella s’ha tornat més liberal que els altres vilatans. Les seves creences supersticioses s’han reduït enormement, i encara que el nostre poble està dividit per la religió, ara veig com s’apropa als musulmans, cosa que no solia fer mai. La meva mare mai parla del tema del meu matrimoni, o de parar la meva educació. Ella recolza el meu somni d’acabar l’escola de medicina i convertir-me en una cardiòloga […]”.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús