Entrades amb l'etiqueta ‘creativitat’

Educació inspiradora

divendres, 28/01/2011

Shukla Bose

Segurament molts coneixeu les TED Talks, xerrades impartides dins les conferències TED per persones innovadores en el seus àmbits de treball, que tenen alguna història inspiradora per a explicar. Des de fa uns anys aquestes xerrades es distribueixen per Internet a través del portal TED.com.

Doncs bé, avui m’agradaria recomanar-vos el vídeo de la xerrada de Shukla Bose, la fundadora de la Parikrma Humanity Foundation, una organització que treballa a Bangalore (Índia) proporcionant educació de qualitat als nens i nenes dels slums (barris de barraques), amb una filosofia molt semblant a la de Shanti Bhavan, l’escola amb la que jo col·laboro i que educa infants de zones rurals a prop de Bangalore.

Crec que el vídeo és inspirador, i transmet aquesta idea que per a trencar de veritat els cercles de pobresa sovint no n’hi ha prou amb donar una educació bàsica, cal donar una educació de qualitat, excel·lent, que permeti als nens seguir estudiant, obtenir bones feines, i convertir-se ells mateixos en els agents del canvi de les seves pròpies comunitats. Cal estimular la creativitat i la consciència crítica perquè es converteixin en ciutadans disposats a treballar per a reduir les injustícies del seu entorn. I tot això d’infant en infant, o com diu Shukla Bose: teaching one child at a time.

Sens dubte el proper cop que passi per Bangalore intentaré fer-los una visita.

Per veure el vídeo cliqueu aquí o sobre la imatge. Són 16 minuts, i si no domineu l’anglès, podeu activar l’opció dels subtítols en espanyol.