Les primeres eleccions Europees.

Avui són les primeres eleccions Europees a Croàcia. Pot semblar sorprenent que un país com aquest tingui unes eleccions europees i en canvi els altres no les tinguem, però té una resposta molt senzilla. Gràcies a la imminent entrada d’aquest petit país a la UE (1 de Juliol), serà Estat de ple dret a aquest organisme i per tant també tindrà parlamentaris a Brussel·les, que han de ser escollits a les urnes.

Per tant, podem considerar que avui és un gran dia per aquest país? La veritat és que la resposta està molt dividida. Demà s’espera una baixa participació de la població croata, ja que a la minoria euroacèptica se li ha de sumar el gran desencant del somni europeu conduit per la crisis actual i la poca informació que ha hagut en aquest comicis.

Tot i així, la població general, i sobretot la jove, té un gran entusiasme per a veure el futur que aporta Europa a aquest país. Un país que té ganes de mirar endavant i deixar els desastres del passat endarrere té dret a somiar en formar part del grup dels grans d’Europa. És per això, que tot i que els números diguin una cosa, personalment, crec que avui és un pas petit, però un dia gran per aquest país.

Després de que Europa acceptés l’entrada de Croàcia i que els croats ho aprovessin en referèndum, demà és el penúltim pas a l’entrada a la UE i a la plena normalitat del país i de la seva població.

Etiquetes ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús