SpancirFest

Aquest cap de setmana he tornar a la ciutat on vaig viure l’any passat: Varazdin. Tot i que no és una ciutat molt gran (al voltant dels 50.000 habitants), ni gaire famosa al país, posseeix un encant especial que fa que l’admiris. Situada a l’extrem nord de Croàcia, va ser capital durant uns quants anys, per culpa d’un gran incendi que va deixar Zagreb arrasada.

 

La podríem descriure com una ciutat bucòlica, amb un punt de tristesa i ganes de canviar. Es especialment recomanada per famílies i nens, ja que té una gran zona central, tota peatonal, i un gran número de parcs. La seva seguretat és elevadíssima i trenca els esquemes de turistes i nacional pel que fa la imaginació col·lectiva cap al país.

 

Tal i com és encantadora per a famílies i persones adultes, no ho és tant per a joves. Té una facultat d’informàtica i una residència molt gran (que a l’estiu és un hostal molt recomanable) i uns quans bars musicals. Tot i així, la vida, tant de dia com de nit, es torna monòtona al cap d’una setmana de ser-hi. No ofereix cap activitat mínimament entretinguda i diferent als ciutadans més joves que no es resignen a viure de la terrassa del bar a la residència. El silenci, que és agradable la primera setmana, sobretot si vens de ciutat, es tornar avorriment i cansament al segon mes.

 

Al que anàvem, a part de tornar per a veure els grans amics que vaig deixar l’any passat, ho vaig fer per gaudir del millor festival al carrer de Croàcia, l’SpancirFest o festa dels caminants. És un festival que durant deu dies ofereix concerts, teatre, cinema, jocs i un munt d’activitats gratuïtes i de pagament a tots aquells que s’apropin a la ciutat l’última setmana d’agost. Representa un canvi impressionant per a la ciutat, que durant deu dies es transforma en un lloc ple de gent, nacionals i turistes, que col·lapsen els petits carrers i places de Varazdin. Una trobada espectacular de cultura tradicional i contemporània que agrada a tota la família.

 

Spancir ofereix de tot a un preu molt assequible, pel que representa el nostre país. L’Hostal, en habitació doble renovada i agradable, costa uns 20 euros (150 Kunes) per nit i persona, amb dret a cuina, Internet i altres equipaments com gimnàs o rentadores. Pots menjar assegut en un restaurant italià (molt recomanable restaurant Angelus) per uns 6 Euros (50 Kunes) o ve comprar alguna cosa pel carrer, com pot ser el típic Burek, per menys de dos Euros (12 Kunes). La beguda segueix els estàndards de preus i una cervesa de mig litre costa al voltant de 2 Euros (15 Kunes).

 

Si l’any que ve teniu uns dies lliures a finals d’agost i us agrada la cultura i descobrir tradicions de nous països, Spancir és el vostre lloc, sense cap mena de dubte.

 

Webs d’interès:

 

http://es.wikipedia.org/wiki/Vara%C5%BEdin

http://www.varazdin.hr/

http://spancirfest.com/

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús