Per què tenim una Dia Mundial contra la Sida?

Com probablement ja sabeu, avui és el Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA, que es celebra cada dia 1 de desembre des de 1988 per: sensibilitzar; recordar a les persones que han mort a causa de la malaltia; fer front als prejudicis que l’acompanyen;  informar sobre el seu contagi i tractament; aconseguir diners per combatre-la; en definitiva per subratllar durant 24 hores una tasca que moltes persones fan durant 8.760 hores l’any.

A l’Índia es calcula que 2,3 milions de persones viuen amb el VIH/SIDA. Aquest és un país on la malaltia va trigar a aparèixer però on es va difondre ràpidament. La pobresa, l’analfabetisme, els problemes de salut i les llegendes urbanes (desinformació), que es propaguen amb molta facilitat, són enemics de la prevenció i l’eradicació de la malaltia.

Avui volem compartir amb vosaltres aquest link http://www.avert.org/aidsindia.htm on podreu llegir i informar-vos sobre la situació de la SIDA a l’Índia. AVERT es una ONG internacional que lluita contra el VIH/SIDA mitjançant l’educació, el tractament i la prevenció.

Tampoc us podeu perdre aquest més que interessant vídeo-foto-reportatge de Jim Goldberg  Acces to Life India. Aquest forma part de la iniciativa Acces to Life de The Global Found, una fundació que lluita contra la SIDA, la Tuberculosi, i la Malària invertint diners en salvar vides. Per exemple ha compromès 19,3 bilions de dòlars a 144 països per lluitar contra les tres malalties.

A Sonrisas de Bombay hem iniciat una Campanya de sensibilització amb xerrades, jocs i teatre al carrer durant tota la setmana, per les comunitats dels slums en els que treballem i els membres del nostre equip.

… Perquè l’accés a la informació ajuda a salvar vides!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús